Max Kuchnie | Porady Ekspertów, Analizy, Porównania Sprzętu
Max Kuchnie | Porady Ekspertów, Analizy, Porównania Sprzętu
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Porady Porsche Gourmet Tour

Porady


Porsche Gourmet Tour

Rusza letnia edycja prestiżowego wydarzenia kulinarnego Porsche Gourmet Tour. Gospodarzem spotkania niezmiennie będzie Wojciech Modest Amaro, jedyny w Polsce zdobywca Gwiazdki Michelin i ambasador marki Gaggenau.

Warszawa, czerwiec 2014 r.: Wydarzenie tym razem zagości na południu Polski, w Krakowie. U boku polskiego laureata michelinowskiej gwiazdki stanie gość specjalny, legenda hiszpańskiej kuchni – Quique Dacosta, doktor honoris causa w dziedzinie Sztuk Pięknych, właściciel i szef kuchni restauracji „Quique Dacosta", nagrodzonej trzema Gwiazdkami Michelin, znajdującej się na liście 50. najlepszych restauracji świata.

Quique Dacosta ma 42 lata i pochodzi z niewielkiej miejscowości na północy Hiszpanii – Jarrandilla de la Vera. Od 1986 roku profesjonalnie związany ze światem kulinariów. Menu jego restauracji od początku czerpało z tradycji rodzimej kuchni hiszpańskiej. W wyniku nieustannej pracy nad jego coraz doskonalszą formą, Dacosta skierował całą uwagę na różnorodność lokalnych owoców morza. Zasada: „Jedzenie znacznie wykracza poza proces karmienia", od początku przyświecała jego karierze. Intensywna praca, którą łączy z doskonałym talentem i wyczuciem, szybko pozwoliły mu zasłynąć jako inicjator nowej kuchni Walencji. „Food made in the Moon", jak określane są dania Dacosta'y, powstają w wyniku połączenia tradycji z innowacyjnym stylem przyrządzania i podawania. Stał on się wizytówką szefa Quique nie tylko w Europie, ale i na całym świecie, przyczyniając się do obecności na prestiżowej liście 50. Najlepszych Restauracji Świata S. Pellegrino (http://www.theworlds50best.com/list/1-50-winners), sponsorowanej również przez markę Gaggenau, producenta najwyższej jakości urządzeń gospodarstwa domowego, cieszącego się pozycją lidera innowacji w zakresie technologii i wzornictwa „Made in Germany".


Wspólna inicjatywa Porsche Polska oraz magazynu Food & Friends – Porsche Gourmet Tour – wystartowała w 2012 roku i od razu odniosła sukces. Jako nowa platforma wyrazu i kreatywnego myślenia, wydarzenie skupia wybitnych szefów kuchni, na czele z Wojciechem Modestem Amaro – właścicielem i szefem kuchni restauracji Atelier Amaro, która jako jedyna w Polsce otrzymała gwiazdkę Michelin i ambsadorem marki Gaggenau. Każdego roku, od chwili zainicjowania Porsche Gourmet Tour, realizowane są dwie edycje – letnia i jesienno - zimowa. Za każdym razem, miłośnicy kulinariów i obserwatorzy wydarzenia, są zapraszani do innego miasta w Polsce. Prestiżowy charakter wydarzeniu nadają wybitni, światowi goście. Dotychczas udział w Porsche Gourmet Tour, u boku Modesta Amaro, wzięli m.in. Paul Liebrandt, Alberto Solana, Paco Perez, czy Diego Guerrero.

Gaggenau jest producentem najwyższej jakości urządzeń gospodarstwa domowego i cieszy się pozycją lidera innowacji w zakresie technologii i wzornictwa „Made in Germany". Przedsiębiorstwo opiera się na ponad 330-letniej tradycji, w dziejach której jego wielokrotnie nagradzane urządzenia zawsze rewolucjonizowały wyposażenie domowych kuchni. Sukces marki oparty jest na postępie technicznym i wyrazistej formie w połączeniu z doskonałą funkcjonalnością. Od roku 1995 Gaggenau jest spółką koncernu BSH Bosch and Siemens Home Appliances z Monachium, obecną dzisiaj w ponad 50 krajach i dysponującą flagowymi salonami wystawienniczymi w największych światowych metropoliach. Wartość obrotów firmy pod koniec 2013 roku wyniosła ponad 190 mln euro.


The difference is Gaggenau.
www.gaggenau.com 

Komentarze


2.00/5 1 1
2

warto śledzic

Zobacz również


Innowacje w kuchni. W czym są pomocne?


Kuchnia dwudziestego pierwszego wieku to pomieszczenie domowego zacisza, które...

Jak ulokować sprzęt AGD w pomieszczeniu kuchennym?


Kuchnia, jako lokum, po którym non stop się przemieszczamy - a to gotując, a to...

Jak wybrać odpowiednią suszarkę do naczyń?


Zmywarki do naczyń na dobre zadomowiły się we współczesnych kuchniach i właściwie...