Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / AGD w kuchni / AMICA / Tradycja czy nowoczesność? W tej kuchni nie...

Tradycja czy nowoczesność? W tej kuchni nie musisz wybierać.

Ulubione0

Współczesne sprzęty kuchenne, oprócz funkcji sprawdzonych i dobrze znanych, oferują również coś ekstra, dzięki czemu gotowanie przenosi się w XXI wiek. Pozorne drobiazgi robią ogromną różnicę, co widać świetnie na przykładzie najnowocześniejszych urządzeń. 

amica.pz

Dzisiejsze sprzęty mają nie tylko przygotowywać potrawy, ale czynić ten proces szybszym i przyjemniejszym. Służą  temu między innymi gotowe programy gotowania, funkcje ułatwiające czyszczenie i wzornictwo łączące estetykę z aspektami praktycznymi. Równie ważne jest bezpieczeństwo, dlatego sprzęty nowej generacji dbają o ochronę gotujących oraz maluchów przebywających w kuchni.

Gotowanie proste jak nigdy
Nowoczesne piekarniki są pełne funkcji, dzięki którym każdy, może poczuć się jak szef kuchni. Piekarniki z nowej linii Amica IN. wyróżnia szybki nagrzew, dzięki któremu temperatura 150°C osiągana jest w 4 minuty, co umożliwia szybsze przyrządzanie dań.
Kolejnym udogodnieniem jest funkcja równomiernego pieczenia, gwarantująca udane wypieki każdego typu. Możliwości piekarnika zwiększa też szeroki zakres temperatur, wynoszący od 30 do aż 280°C. Z kolei funkcja slow cooking pozwala na przyrządzanie potraw w niskich temperaturach, co pozwala zachować możliwie najwięcej wartości odżywczych. Ogromnym plusem współczesnych sprzętów są programy gotowe. Modele z linii Amica IN. mają ich aż 37, w tym do przyrządzania mięsa, drobiu, ciast, pizzy czy produktów mrożonych. Wszystkie funkcje można ustawić za pośrednictwem programatora sensorowego. 
Praktyczne rozwiązania dotyczą nie tylko piekarników, ale też płyt grzewczych. Dzięki palnikowi typu Booster potrawy przygotują się szybciej i bardziej równomiernie. Elektroniczny zapłon ułatwia odpalanie płyty, a dzięki ergonomiczny, żeliwnym rusztom, możliwe jest gotowanie w jednym naczyniu na kilku palnikach.

Bezpieczeństwo przede wszystkim
We współczesnej kuchni sprzęty gwarantują bezpieczeństwo dzieci. Podświetlany uchwyt piekarnika Amica IN. informuje o jego pracy, a zimny front drzwiczek pozwala uniknąć przypadkowego poparzenia. W przypadku płyt gazowych, ochronę najmłodszych zapewnia blokada rodzicielska, dzięki której przypadkowe uruchomienie palników jest niemożliwe. Blokadę można uruchomić z panelu sensorowego.

Praktyczni pomocnicy
Choć nie biorą bezpośredniego udziału w gotowaniu, nowoczesny okap i lodówka również ułatwiają przygotowywanie posiłków. Technologia No Frost w zamrażarkach zwalnia z konieczności ich odmrażania i uniemożliwia osadzanie się lodu na ściankach, a automatyczne odszranianie komory chłodziarki ułatwia utrzymanie jej czystości. 
Zapachy i brud można zneutralizować z pomocą sprawnego okapu. Nowoczesne modele ze sterowaniem sensorowym pracują sprawnie i cicho, a zmywalny, aluminiowy filtr sprawnie wyłapuje cząsteczki tłuszczu.

Dzięki nowoczesnym sprzętom kuchennym kulinarne tradycje przeniosą się w XXI wiek.

Więcej informacji o produktach i marce Amica na stronie www.amica.pl


 

Zobacz również

NOWOCZESNA KUCHNIA. Serce każdego domu

NOWOCZESNA KUCHNIA. Serce każdego domu

Wszechstronne i nowoczesne AGD Piekarniki z linii INTEGRA zapewniają szeroki zakres temperatur (od...

Lodówka królową kuchni - jak dobrać ją do wnętrza?

Lodówka królową kuchni - jak dobrać ją do...

Nowoczesne wzornictwo i materiały sprawiły, że nie chcemy już ukrywać drzwi lodówki za...