Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Ciasta i desery / Ciastka z kolendrą i cytryną

Ciasta i desery

Ciastka z kolendrą i cytryną

Ulubione1
Trudność

W zakamarkach mojej kuchni zawsze znajdzie się coś słodkiego. Często przyjmuję nieoczekiwanych gości więc muszę mieć coś w zapasach. Moje wielkie opakowanie na przysmaki tym razem wypełniłam ciasteczkami, które świetnie pasują do zielonej herbaty, ale ja łączę je nawet ze szklanką ciepłego mleka.

Jagna Niedzielska
Jagna Niedzielska
Tworzę architekturę kulinarną, bawiąc się zaskakującymi połączeniami smaków. Jako zdeklarowana hedonistka z zapałem poszukuję przyjemności kulinarnych, które sprawiają że z wrażenia uginają mi się nogi, a na skórze pojawia się gęsia skórka. Świat smaków jest tak ciekawy, że bliższe mojemu sercu są przepisy kulinarne niż prawne, którymi dotychczas się zajmowałam. Na co dzień komponuję menu do restauracji, na imprezy okolicznościowe, prowadzę blog dealcooking.com, współtworzę bajki kulinarne, piszę artykuły kulinarne, prowadzę warsztaty w pełni oddając się swojej pasji.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- 2 szklanki mąki

- 120g masła

- 3/4 szklanki cukru

- jajko

- sok z cytryny

- 2 łyżki startego imbiru

- pęczek kolendry

- szczypta soli

- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:
 

Krok 1: Masło mieszamy dokładnie z cukrem.
 

Krok 2: Dodajemy resztę składników, wraz z posiekaną drobno kolendrą.
 

Krok 3: Całość dokładnie zagniatamy i formujemy rulony o śr. ok. 4cm.
 

Krok 4: Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę.
 

Krok 5: Wyjmujemy z lodówki i kroimy małe krążki o grubości ok. 1cm.
 

Krok 6: Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 20 min.






Połączenie soku z pomarańczy i kolendry to też fajne rozwiązanie na takie castka. 

Zobacz również

Mus z białej czekolady

Mus z białej czekolady

Przygotowanie:  Krok 1: Czekoladę puszczamy na parze wodnej.   Krok 2: Ser, mleko i cukier...

Słodko-ostre ciasto czekoladowe

Słodko-ostre ciasto czekoladowe

Przygotowanie:   Krok 1: Roztop czekoladę w kąpieli wodnej razem z papryczkami chili,...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena