Ciasta i desery - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Ciasta i desery - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Ciasta i desery Ciastka z kolendrą i cytryną

Ciasta i desery


Ciastka z kolendrą i cytryną

W zakamarkach mojej kuchni zawsze znajdzie się coś słodkiego. Często przyjmuję nieoczekiwanych gości więc muszę mieć coś w zapasach. Moje wielkie opakowanie na przysmaki tym razem wypełniłam ciasteczkami, które świetnie pasują do zielonej herbaty, ale ja łączę je nawet ze szklanką ciepłego mleka.


Przygotowanie:
 

Krok 1: Masło mieszamy dokładnie z cukrem.
 

Krok 2: Dodajemy resztę składników, wraz z posiekaną drobno kolendrą.
 

Krok 3: Całość dokładnie zagniatamy i formujemy rulony o śr. ok. 4cm.
 

Krok 4: Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę.
 

Krok 5: Wyjmujemy z lodówki i kroimy małe krążki o grubości ok. 1cm.
 

Krok 6: Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 20 min.






Połączenie soku z pomarańczy i kolendry to też fajne rozwiązanie na takie castka. 

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Otwarta lasagne z warzywami w sosie pomidorowym z ricottą


Tłusto i ciężko to dwa słowa, które kojarzą mi się z typową lasagne....

Sałatka z karmelizowaną gruszką i rulonami z boczku


Bardzo lubię tworzyć recepturę potrawy w momencie gdy głód rozprzestrzenia się po...

Jagnięce pulpeciki z rozmarynem w sosie ze świeżego kopru


Jagnięcina wyróżnia się bardzo delikatnym mięsem, pod warunkiem, że jagnię miało...