Ciastka z kolendrą i cytryną
W zakamarkach mojej kuchni zawsze znajdzie się coś słodkiego. Często przyjmuję nieoczekiwanych gości więc muszę mieć coś w zapasach. Moje wielkie opakowanie na przysmaki tym razem wypełniłam ciasteczkami, które świetnie pasują do zielonej herbaty, ale ja łączę je nawet ze szklanką ciepłego mleka.
Przygotowanie:
Krok 1: Masło mieszamy dokładnie z cukrem.
Krok 2: Dodajemy resztę składników, wraz z posiekaną drobno kolendrą.
Krok 3: Całość dokładnie zagniatamy i formujemy rulony o śr. ok. 4cm.
Krok 4: Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę.
Krok 5: Wyjmujemy z lodówki i kroimy małe krążki o grubości ok. 1cm.
Krok 6: Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 20 min.
Połączenie soku z pomarańczy i kolendry to też fajne rozwiązanie na takie castka.