Jabłka w aroniowym karmelu ze słonecznikiem i popcornem
Halloween! To przyjemne urozmaicenie jesieni, a co najfajniejsze to z pewnością urozmaicenie domowego menu. Wykorzystałam tę okazję do przygotowania prostych przepisów dla najmłodszych, z małą innowacją w postaci smakowitego karmelu. Nikt nie przejdzie obojętnie koło takich łakoci.
Przygotowanie:
Krok 1: Wodę, cukier i sok wstawiamy na kuchenkę, na średni ogień. Trzymamy tak do momentu, aż cukier się rozpuści.
Krok 2: Karmel od czas do czasu mieszamy drewnianą łyżką, jak pojawią się bąble, gotujemy jeszcze na średnim ogniu przez około 10 min.
Krok 3: Odstawiamy do ostudzenia, nie mieszając karmelu. Po delikatnym ostygnięciu, wlewamy śmietankę i dokładnie mieszamy.
Krok 4: Moczymy w karmelu jabłka, obsypujemy słonecznikiem i popcornem.
Dla większej słodkości, można pokusić się jeszcze o przygotowanie polewy czekoladowej.
Ten popcorn to tak średnio. Pozatym całkeim ok!
dzieciaki uwielbiaja popcorn, w kazdym połaczeniu Moim zdaniem trafiona propozycja
w halloween pieke mufiny, taka tradycja - dekoruja je dzieciaki
Zrobilam - siostrzenica była zachwycona!