Racuchy z wafelkami i malinami
Czas przypomnieć smak dzieciństwa. Przeglądając stare zdjęcia obudziłam wiele wspomnień kulinarnych. Stwierdziłam, że miło będzie je przywołać, robiąc niespodziankę najbliższym. Dlatego też moich współlokatorów obudził dzisiaj słodki zapach racuchów. Takie śniadanie zagwarantuje dobry nastrój na cały dzień.
Przygotowanie:
Krok 1: Jogurt miksujemy z jajkami.
Krok 2: Dodajemy cukier, sól, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mąkę.
Krok 3: Wszystko razem miksujemy na jednolita masę.
Krok 4: Wylewamy tłuszcz roślinny na patelnie (ok 0,5 cm).
Krok 5: Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy masę, tworząc małe placki, układając na nich pokrojone wafelki.
Krok 6: Placki smażymy z obu stron do momentu aż się zarumienią.
Krok 7: Usmażone placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu, układając je na papierowym ręczniku.
Krok 8: Placuszki podajemy na ciepło w towarzystwie świeżych malin.
Zamiast wafelków możecie użyć innych dodatków – pamiętajcie – w kuchni warto eksperymentować.
oooo już wiem co przygotuje... :DDDD świetny przepis na poprawę humoru.... pogoda nie rozpieszcza