Max Kuchnie | Przepisy Kulinarne - Smaczne i Proste
Max Kuchnie | Przepisy Kulinarne - Smaczne i Proste
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Czekoladowy krem podany z karmelizowanym ananasem

Przepisy


Czekoladowy krem podany z karmelizowanym ananasem

Chciałem stworzyć coś smakowitego na jesienne wieczory we dwoje. Postanowiłem połączyć banalne składniki i otrzymać spektakularny efekt. Smak jest naprawdę fantastyczny.


Przygotowanie:

Krok 1: Myjemy pomarańczę i filetujemy ją by otrzymać niewielkie cząstki.

Ktok 2: Kroimy ananasa w plasterki grubości 2 cm.

Krok 3: Na patelni karmelizujemy cukier, a nastepnie dodajemy do niego połowę pokrojonych plasterków ananasa.

Krok 4: Skarmelizowanego ananasa wyciągamy. Do ciepłego karmelu dodajemy 3 kostki czekolady, po jej roztopieniu pudding czekoladowy.

Krok 5: Mieszamy do powstania gładkiej, czekoladowej masy.

Krok 6: Studzimy krem czekoladowy i w tym czasie kroimy nasze wyfiletowane pomarańcze oraz połowę zostawionych platerków ananasa w kawałki, by później nabić je na wykałaczkę.

Krok 7: Przestudzony krem podajemy z owocami.


 

Ten przepis przypomina troszkę fondue, lecz na zimno. Założe się, że na pewno przypadnie wam do gustu.

Komentarze


1.50/5 2 2
1

spoko, ale nic specjalnego


2

mi sie wydaje ze w tym własnie urok - prosta w przygotowania przekąka. A czekolada to przeciez doskonaly afrodyzjak! :D ;) :)

Zobacz również


Łopatka wołowa w korzennym sosie na bazie wina


Bardzo często przyrządzałam to danie we Włoszech, podczas zbiorów oliwek. Po...

Pełnoziarniste tagliatelle z wędzonym łososiem i...


Ryby zasługują na ogromne uznanie. Ich smak to prawdziwa poezja dla podniebienia. Czasem...

Filet z kurczaka z holenderskim sosem...


Sos holenderski niesłusznie został okrzyknięty jednym z najtrudniejszych sosów, choć...

Ustawienia prywatności Polityka prywatności