Dania główne - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Dania główne - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Dania główne Frittata z chorizo i rucolą

Dania główne


Frittata z chorizo i rucolą

Frittata to propozycja na konkretne śniadanie. Prawdziwie hiszpańska wersja, to ta z dodatkiem ziemniaków. Kaloryczna, ale nie w sposób się jej oprzeć. Można ją pokroić jak pizze lub nie dzieląc się z nikim, zjeść w całości. Jajka i ziemniaki to składniki, które znajdziemy chyba w każdym domu, więc nie będziemy mieć problemu z jej przygotowaniem.


Przygotowanie: 

Krok 1: Na maśle szklimy cebulę i dodajemy kiełbasę pokrojoną w małe cząstki. Następnie dorzucamy pokrojone w plastry ziemniaki i podsmażamy, aż wszystko się odpowiednio zarumieni.

Krok 2: Rozbełtane jajka z solą i pieprzem, wylewamy na patelnię. Ważne jest, żeby wszystko trzymać na średnim ogniu.

Krok 3: Kiedy spód jajek się zetnie, nakrywamy patelnię pokrywką, przewracamy patelnie do góry nogami, tak żeby frittata wylądowała na pokrywce.

Krok 4: Następnie zsuwamy ją płynnym ruchem z powrotem na patelnię. Dzięki temu będziemy mieć delikatnie ścięte obie strony frittaty.

Krok 5: Danie podajemy udekorowane rucolą. 


Spolszczona wersja frittaty można uzyskać dodając szynkę, kindziuka lub nawet suchą krakowską.

Komentarze


1.50/5 2 2
1

srednio wyglada


2

tluste

Zobacz również


Śledze pod czerwoną pierzynką


W grudniu na naszych stołach goszczą ryby, a w szczególności śledzie, które możemy...

Pikantna zupa z suszonych pomidorów z kurczakiem i...


Tym razem postanowiłem pomieszać trochę smaki orientalne ze śródziemnomorskim...

Spaghetti z natką, miodem, sosem sojowym i wędzoną...


Przychodzę z pracy, mam zero sił na cokolwiek, jedyną potrzebę jaką odczuwam, to...