Max Kuchnie | Przepisy Kulinarne - Smaczne i Proste
Max Kuchnie | Przepisy Kulinarne - Smaczne i Proste
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Limonkowe koszyczki z łososiem, mozzarellą,...

Przepisy


Limonkowe koszyczki z łososiem, mozzarellą, chili i pesto pietruszkowym na brązowym ryżu

Limonkowe koszyczki to pomysł na rozwiązanie problemu nudy w kuchni. Jeśli Wasze maluchy lubią wybrzydzać przy jedzeniu, warto je namówić do pomocy w gotowaniu. Razem możecie przygotować same koszyczki z limonki a zrobicie resztę sami w mgnieniu oka. W dodatku to idealny sposób na przemycenie kawałka zdrowej ryby na talerz dzieciaków.

Przygotowanie:

Krok 1: Pietruszkę, orzechy, parmezan i czosnek blendujemy, dodajemy oliwę, przyprawy i ponownie blendujemy.

Krok 2: Gotujemy ryż w osolonej wodzie.

Krok 3: Limonki sparzamy wrzątkiem.

Krok 4: Ucinamy delikatnie spodek limonek tak by swobodnie stały.

Krok 5: Odcinamy wierzch limonek i wydrążamy miąższ.

Krok 6: Koszyczki z limonek wypełniamy pokrojonym w dużą kostkę łososiem i pokrojoną w dużą kostkę mozzarellą i również pokrojonym chili z pestkami.

Krok 7: Na wierzch kładziemy po łyżeczce pesto.

Krok 8: Zapiekamy w opcji grill przez 15 min.

Krok 9: Ryż (opcjonalnie) siekamy nożem, żeby uzyskać delikatną kaszkę.

Krok 10: Koszyczki układamy na ryżu.


 

Przepis ten daje nam ogromne pole do popisu. Farsz możemy dowolnie modyfikować, w zależności od tego, co w danym momencie gości w naszej lodówce.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Limonkowe risotto ze szpinakiem


Pamiętam bardzo dobrze dzień, w którym po raz pierwszy ugotowałam to danie. Wraz...

Cynamonowy ryż z sosem ananasowym


To pyszne danie możemy zjeść zarówno na śniadanie jak i na kolację. Ryż powoduje u...

Pieczona słodka pierś z indyka w marynacie miodowej


Lubię słodki akcent mięs, bardzo często występuje w kuchni orientalnej, ale tym razem...