Makarony - Przepisy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Makarony - Przepisy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Makarony Makaron z kiełkami brokułu, zieloną fasolką i...

Makarony


Makaron z kiełkami brokułu, zieloną fasolką i suszonymi pomidorami

Pewnego razu, gdy zatrzymałem się w sklepie przed półką z suszonymi pomidorami zacząłem się zastanawiać z jakim innym warzywem stanowiłyby idealny duet. Na myśl przyszła mi zielona fasolka, która pod względem smaku idzie w zupełnie inną stronę i właśnie o to chodzi przy dobieraniu składników do jednego dania. Zapraszam na wyśmienitą makaronową ucztę.


Przygotowanie:

Krok 1: Makaron gotujemy aldente.

Krok 2: Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy szalotki skrojone w plastry oraz posiekany czosnek, podsmażamy minutę na dużym ogniu i dodajemy suszone pomidory skrojone w paski. Następnie wrzucamy fasolkę skrojoną na 1 cm kawałki, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy kilka minut.

Krok 3: Do podsmażonych warzyw dodajemy cukier, wlewamy wino i redukujemy ciecz, następnie dodajemy masło, posiekaną natkę pietruszki oraz poszarpane listki bazylii, a także kiełki brokułu i ugotowany makaron.

Krok 4: Całość przesmażamy minutę i wykładamy na talerze posypując po wierzchu parmezanem.


 

Należy pamiętać, aby podczas podsmażania czosnku nie przypalić go zbytnio, ponieważ nada potrawie nieprzyjemny, gorzki smak.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Pełnoziarniste tagliatelle z wędzonym łososiem i...


Ryby zasługują na ogromne uznanie. Ich smak to prawdziwa poezja dla podniebienia. Czasem...

Lasagne z karczocha z szafranowym beszamelem


Sylwester to dzień, w którym zaskakujemy wszystkich smakiem, aromatem i wyglądem...

Tortelloni z wędzoną pancettą i Portobello na kremie z...


Pamiętam moje pierwsze lekcje z robienia włoskiego makaronu. Co dwie minuty pytałam czy...