Makarony - Przepisy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Makarony - Przepisy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Makarony Pistou szpinakowe

Makarony


Pistou szpinakowe

Pistou to rodzina pesto, różni się od niego dwoma składnikami. Otóż w pistou nie ma parmezanu i orzechów pini, jednak istnieją różne kombinacje i coraz częściej można znaleźć pistou z serem. Podałam moje szpinakowe pistou z razowym makaronem spaghetti i pepperoni, dzięki temu przyjemna konsystencja papki dostała charakteru.


Przygotowanie:
 

Krok 1: Gotujemy makaron al dente, a w tym czasie kroimy szpinak lub rozmrażamy go.
 

Krok 2: Pokrojoną drobno papryczke przysmażamy na oliwie z oliwek.
 

Krok 3: Blendujemy szpinak, papryczkę, czosnek i kilka łyżek oliwy z oliwek, sól.
 

Krok 4: Dodajemy do makaronu, do smaku posypujemy pestkami z dyni.



Jeśli ktoś nie lubi ostrych smaków, proponuje popruszyć makaron odrobiną pieprzu i sera koziego, zamiast papryczki pepperoni.

Komentarze


1.00/5 1 1
1

ok.

Zobacz również


Zapiekany makaron fusilli z warzywami, mięsem i...


Makarony to szeroki rozdział w kulinarnych zmaganiach z garami, przyrządzamy je na wiele...

Spaghetti z pesto z pistacji i rukoli


Pesto kojarzy się z głównie z pesto na bazie bazylii, czyli tym pochodzącym z Genui....

Makaron naleśnikowy z karmelizowaną śliwką i miętą


Pomysł na makaron naleśnikowy zawdzięczam Mamie, której nieznośnie krzątałam się...