Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024/25 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Mięso i drób Grillowany kurczak z chorizo

Mięso i drób


Grillowany kurczak z chorizo

Propozycja na grilla i dla domowych obiadów. Kurczak to mięso, które możemy łączyć z innymi wędlinami, a nawet i z anchois. W przepisie wspomnę o tak zwanej fałszywej piersi. To mały kawałek odchodzący od właściwej części piersi z kurczaka. Jeśli chcemy mieć regularną część mięsa, niestety musimy się jej pozbyć.


Przygotowanie: 

Krok 1: Mięso myjemy i dokładnie oczyszczamy z błon i kostek.

Krok 2: Odkrawamy tak zwaną fałszywą pierś.

Krok 3: Plastry chorizo układamy na jednej stronie mięsa i "przypinamy" za pomocą wykałaczek.

Krok 4: Na rozgrzaną patelnię grillową, kładziemy pierś z kurczaka, smażymy z każdej strony, aż do zarumienienia.

Krok 5: Na sam koniec wkładamy danie na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.



Jeśli nie mamy grilla, wystarczy nam specjalna patelnia grillowa. Wystarczy raz użyć, żeby się przekonać o jej użyteczności przy przyrządzaniu posiłków.

Komentarze


0.00/5 2 2

Fajny pomysł na podanie innego kurczaka niż zwykle :) Warto spróbować.


Popieram użytkownika BARTEKSMAKOSZ - kurczak jest na prawdę pyszny, a w dodatku szybki i łatwy w przyrządzeniu

Zobacz również


Cytrynowy kurczak z serowymi nitkami


Aligot to potrawa a właściwie dodatek do głównego dania pochodzący z Francji....

Pikantne stir fry z groszkiem cukrowym


Do przygotowania stir fry najlepiej użyć woka. Cały proces smażenia powinien...

Szynka drobiowa


Dziś przygotowałam bardzo dietetyczną szynkę z piersi kurczaka, której smak...