Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Mięso i drób Grillowany kurczak z chorizo

Mięso i drób


Grillowany kurczak z chorizo

Propozycja na grilla i dla domowych obiadów. Kurczak to mięso, które możemy łączyć z innymi wędlinami, a nawet i z anchois. W przepisie wspomnę o tak zwanej fałszywej piersi. To mały kawałek odchodzący od właściwej części piersi z kurczaka. Jeśli chcemy mieć regularną część mięsa, niestety musimy się jej pozbyć.


Przygotowanie: 

Krok 1: Mięso myjemy i dokładnie oczyszczamy z błon i kostek.

Krok 2: Odkrawamy tak zwaną fałszywą pierś.

Krok 3: Plastry chorizo układamy na jednej stronie mięsa i "przypinamy" za pomocą wykałaczek.

Krok 4: Na rozgrzaną patelnię grillową, kładziemy pierś z kurczaka, smażymy z każdej strony, aż do zarumienienia.

Krok 5: Na sam koniec wkładamy danie na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.



Jeśli nie mamy grilla, wystarczy nam specjalna patelnia grillowa. Wystarczy raz użyć, żeby się przekonać o jej użyteczności przy przyrządzaniu posiłków.

Komentarze


0.00/5 2 2

Fajny pomysł na podanie innego kurczaka niż zwykle :) Warto spróbować.


Popieram użytkownika BARTEKSMAKOSZ - kurczak jest na prawdę pyszny, a w dodatku szybki i łatwy w przyrządzeniu

Zobacz również


Makaron sojowy z kurczakiem, chili i ananasem


I znów przyszła pora na szczyptę orientalnych smaków. Tym razem słodycz ananasa...

Ostry kurczak duszony w konfiturze z szalotek i marchwi


Muszę się przyznać, że miał to być indyk lecz dostawca mięsa zawiódł, no...

Delikatna zupa z kurczakiem i kaszą jęczmienną


Uwielbiam takie zupy, znajdziemy w nich zarówno pożywne mięso jak i pełne...