Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Mięso i drób / Grillowany kurczak z chorizo

Mięso i drób

Grillowany kurczak z chorizo

Ulubione1
Trudność

Propozycja na grilla i dla domowych obiadów. Kurczak to mięso, które możemy łączyć z innymi wędlinami, a nawet i z anchois. W przepisie wspomnę o tak zwanej fałszywej piersi. To mały kawałek odchodzący od właściwej części piersi z kurczaka. Jeśli chcemy mieć regularną część mięsa, niestety musimy się jej pozbyć.

Jagna Niedzielska
Jagna Niedzielska
Tworzę architekturę kulinarną, bawiąc się zaskakującymi połączeniami smaków. Jako zdeklarowana hedonistka z zapałem poszukuję przyjemności kulinarnych, które sprawiają że z wrażenia uginają mi się nogi, a na skórze pojawia się gęsia skórka. Świat smaków jest tak ciekawy, że bliższe mojemu sercu są przepisy kulinarne niż prawne, którymi dotychczas się zajmowałam. Na co dzień komponuję menu do restauracji, na imprezy okolicznościowe, prowadzę blog dealcooking.com, współtworzę bajki kulinarne, piszę artykuły kulinarne, prowadzę warsztaty w pełni oddając się swojej pasji.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- pierś z kurczaka
- kilka plastrów kiełbasy chorizo

Przygotowanie: 

Krok 1: Mięso myjemy i dokładnie oczyszczamy z błon i kostek.

Krok 2: Odkrawamy tak zwaną fałszywą pierś.

Krok 3: Plastry chorizo układamy na jednej stronie mięsa i "przypinamy" za pomocą wykałaczek.

Krok 4: Na rozgrzaną patelnię grillową, kładziemy pierś z kurczaka, smażymy z każdej strony, aż do zarumienienia.

Krok 5: Na sam koniec wkładamy danie na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.



Jeśli nie mamy grilla, wystarczy nam specjalna patelnia grillowa. Wystarczy raz użyć, żeby się przekonać o jej użyteczności przy przyrządzaniu posiłków.

Zobacz również

Grillowany rostbef wołowy w ciemnej glazurze miodowej

Grillowany rostbef wołowy w ciemnej glazurze...

Przygotowanie: Krok 1: Zioła prowansalskie mieszamy z pieprzem i pieprzem i nacieramy...

Polędwiczki wieprzowe w warzywach z nutą orientu

Polędwiczki wieprzowe w warzywach z nutą orientu

Przygotowanie:   Krok 1 (marynata do mięsa): Do miski wlewamy 2 łyżki sosu sojowego, 1...
Komentarze (2)
2
dobramarlena
dobramarlena
2013-07-12 14:14:27

Popieram użytkownika BARTEKSMAKOSZ - kurczak jest na prawdę pyszny, a w dodatku szybki i łatwy w przyrządzeniu

barteksmakosz
barteksmakosz
2013-07-11 09:00:59

Fajny pomysł na podanie innego kurczaka niż zwykle :) Warto spróbować.

Twój komentarz
Ocena