Pomysł Na Szybki Obiad - Sprawdzone Przepisy | Max Kuchnie
Pomysł Na Szybki Obiad - Sprawdzone Przepisy | Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2025/26 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2025/26 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Pomysł na szybki obiad Pieczona słodka pierś z indyka w marynacie...

Pieczona słodka pierś z indyka w marynacie miodowej

Lubię słodki akcent mięs, bardzo często występuje w kuchni orientalnej, ale tym razem jednak nie jest to ten kierunek smakowy. Przygotowałem pyszną i soczystą pierś indyczą, na którą przepis musicie koniecznie wypróbować.


Przygotowanie:

Krok 1: Do miski wlewamy wszystkie płynne składniki, dodajemy zgnieciony czosnek, paprykę w proszku, a także połamany rozmaryn i świeżo zmielony pieprz. Całość mieszamy bardzo dokładnie.

Krok 2: Do marynaty wrzucamy mięso nakłute wcześniej wykałaczką dokładnie obtaczamy, nakrywamy folią i marynujemy ok 2-3 godziny w lodówce.

Krok 3: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 220 stopni, wkładamy mięso w naczyniu bez pokrywy.

Krok 4: Pieczemy ok. 10-15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy dalej ok. 1h 15 min. polewając dość często płynami, które wydzielają się z mięsa i marynaty podczas pieczenia.

Krok 5: Podajemy z kuskusem lub ryżem.


 

Opcjonalnie możemy tak zamarynowane mięso upiec również na grillu podczas wieczornego garden party.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Fasolka z pomidorami i gorzką czekoladą na brązowym ryżu


Przepis ten zaskoczył mnie samą. Chęć dokonania eksperymentu kulinarnego była...

Grillowany filet z indyka, por i młode ziemniaczki


Gdy robi się ciepło, staję się monotematyczna. To znaczy, że w mojej kuchni i...

Jagnięce pulpeciki z rozmarynem w sosie ze świeżego kopru


Jagnięcina wyróżnia się bardzo delikatnym mięsem, pod warunkiem, że jagnię miało...