Chleb pełen miłości dla miłości.
Do dużego głębokiego naczynia (najlepsza miska) wsyp: pokruszone drożdże, sól, cukier, pieprz, kminek, wlej wodę, dodaj szklankę mąki pełnoziarnistej i wszystko razem wymieszaj robotem kuchennym (2 sztuki widełek).
Dodaj płatki, słonecznik (lub inne ziarna np. len, dynie) Miksuj dodając powoli mąkę. Zmień widełki na pojedynczy świder w robocie i dodając mąkę mieszaj. Masa na chleb powinna być taka, aby można było rękoma wziąć ciasto w ręce. W zależności od potrzeby dodaj trochę mąki lub wody.
Nie musisz czekać! Od razu uformuj chleb i pozostaw na ok 1 godz. w ciepłym miejscu, będzie rósł.
Nastaw piekarnik na 200 stopni. Chleb wstaw do gorącego piekarnika na ok 20 min.
Żeby skórka była chrupiąca i błyszcząca posmaruj wodą świeżo upieczone chleb.
Smacznego.:)
Dodaj płatki, słonecznik (lub inne ziarna np. len, dynie) Miksuj dodając powoli mąkę. Zmień widełki na pojedynczy świder w robocie i dodając mąkę mieszaj. Masa na chleb powinna być taka, aby można było rękoma wziąć ciasto w ręce. W zależności od potrzeby dodaj trochę mąki lub wody.
Nie musisz czekać! Od razu uformuj chleb i pozostaw na ok 1 godz. w ciepłym miejscu, będzie rósł.
Nastaw piekarnik na 200 stopni. Chleb wstaw do gorącego piekarnika na ok 20 min.
Żeby skórka była chrupiąca i błyszcząca posmaruj wodą świeżo upieczone chleb.
Smacznego.:)