Chrupiące pomidorowe bułeczki
Majonez z oregano, lubczykiem, papryką mieszamy, pieprzem świeżo mielonym doprawiamy. Pomidory suszone, kapary i oliwki bardzo drobno siekamy, oliwą z oliwek całość zalewamy. Pieprzem doprawiamy i na 1/2 godziny do lodówki odkładamy.
Piekarnik na 200°C nastawiamy, bułki na dwie części przekrawamy. Przygotowane pomidory w oliwie na nie nakładamy i do piekarnika na 10 min wkładamy.
Na chrupiące, gorące bułki pachnące, majonez paprykowy dodajemy, kiełkami rzodkiewki posypujemy i smacznie sobie jemy.
Piekarnik na 200°C nastawiamy, bułki na dwie części przekrawamy. Przygotowane pomidory w oliwie na nie nakładamy i do piekarnika na 10 min wkładamy.
Na chrupiące, gorące bułki pachnące, majonez paprykowy dodajemy, kiełkami rzodkiewki posypujemy i smacznie sobie jemy.