Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przepisy konkursowe / Ćwiartki z kurczaka w pomarańczowo-miodowej...

Przepisy konkursowe

Ćwiartki z kurczaka w pomarańczowo-miodowej glazurze

Ulubione0
Trudność
Czas przygotowania 70 minut
Katarzyna Raj
Katarzyna Raj
Miłośniczka Świata Kulinarnego.Uwielbiam eksperymentować w Kuchni,poznawać nowe smaki.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

4 ćwiartki z kurczaka
przyprawa do kurczaka złocista
2 pomarańcze
3 łyżki miodu
imbir (ok 2 cm)
sól
pieprz
oliwa
Ćwiartki dokładnie myjemy,dzielimy na pół.Do miseczki wsypujemy przyprawę do kurczaka,dodajemy sok z wyciśniętej pomarańczy,miód,starkowany imbir,odrobinę soli i pieprzu do smaku oraz oliwę,wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę,odstawiamy na ok 30 minut aby składniki przegryzły się.Ćwiartki nacieramy sosem,wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 C na około 1 godzinę.Spływającym sosem podczas pieczenia nacierać ćwiartki.
SmaczneGO

Zobacz również

Quiche z boczkiem i brokułami

Quiche z boczkiem i brokułami

Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy żółtko i masło. na początku siekamy masło nożem i...

Makaron z indykiem w sosie koperkowym.

Makaron z indykiem w sosie koperkowym.

30-40 dag mięsa z udka indyka (pokrojonego w kawałki) podsmażyć na oliwie, posiekanej cebuli i...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena