Kieszonki Nadziewane szpinakiem orzechami nerkowca i serem mozzarella
Pierś kurczaka dokładnie umyć, ubić lekko tłuczkiem, doprawić odrobiną gyrosa solą i pieprzem. Nerkowce siekamy na drobno i prażymy na małym ogniu,paprykę kroimy na bardzo drobną kosteczkę.Szpinak dokładnie wypłukać i osuszyć. Na rozgrzanej patelni z masłem wyłożyć szpinak, podusić chwilę,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną bazylię, doprawić solą i pieprzem do smaku, dusić jeszcze przez chwilkę. Szpinak wyłożyć w kieszonki dodać w środek mozzarellę,paprykę i nerkowce, Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i wyłożyć kieszonki.Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i ulubiona surówką.
Polecam Danie na różnego rodzaju imprezy rodzinne,niedzielny obiad lub romantyczną kolację We-Dwoje.Potrawa bardzo oryginalna i wyborna.Zaskocz swoich bliskich
SmaczneGO
Polecam Danie na różnego rodzaju imprezy rodzinne,niedzielny obiad lub romantyczną kolację We-Dwoje.Potrawa bardzo oryginalna i wyborna.Zaskocz swoich bliskich
SmaczneGO