Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przepisy konkursowe / Kieszonki Nadziewane szpinakiem orzechami nerkowca...

Przepisy konkursowe

Kieszonki Nadziewane szpinakiem orzechami nerkowca i serem mozzarella

Ulubione83
Trudność
Czas przygotowania 60 minut
Katarzyna Raj
Katarzyna Raj
Miłośniczka Świata Kulinarnego.Uwielbiam eksperymentować w Kuchni,poznawać nowe smaki.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

2 duże piersi kurczaka
200 g świeżego szpinaku
kulka mozzarelli
2 ząbki czosnku
papryka czerwona świeża
garść orzechów nerkowca
sól, pieprz
przyprawa Gyros
świeża bazylia (4-5 listków)
łyżka masła
oliwa z oliwek
Pierś kurczaka dokładnie umyć, ubić lekko tłuczkiem, doprawić odrobiną gyrosa solą i pieprzem. Nerkowce siekamy na drobno i prażymy na małym ogniu,paprykę kroimy na bardzo drobną kosteczkę.Szpinak dokładnie wypłukać i osuszyć. Na rozgrzanej patelni z masłem wyłożyć szpinak, podusić chwilę,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną bazylię, doprawić solą i pieprzem do smaku, dusić jeszcze przez chwilkę. Szpinak wyłożyć w kieszonki dodać w środek mozzarellę,paprykę i nerkowce, Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i wyłożyć kieszonki.Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i ulubiona surówką.

Polecam Danie na różnego rodzaju imprezy rodzinne,niedzielny obiad lub romantyczną kolację We-Dwoje.Potrawa bardzo oryginalna i wyborna.Zaskocz swoich bliskich

SmaczneGO

Zobacz również

Pieczony filet kurczaka z imbirem i papryką

Pieczony filet kurczaka z imbirem i papryką

Filet myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Imbir obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o...

Delikatne wątróbki drobiowe duszone w winie z czerwoną cebulą i jabłkami podane z pieczonymi burakami w balsamicznej marynacie

Delikatne wątróbki drobiowe duszone w winie z...

(Marynata do buraków): Do małego naczynia wlewamy oliwę, ocet balsamiczny oraz wsypujemy...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena