Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe Kieszonki Nadziewane szpinakiem orzechami nerkowca...

Przepisy konkursowe


Kieszonki Nadziewane szpinakiem orzechami nerkowca i serem mozzarella

Pierś kurczaka dokładnie umyć, ubić lekko tłuczkiem, doprawić odrobiną gyrosa solą i pieprzem. Nerkowce siekamy na drobno i prażymy na małym ogniu,paprykę kroimy na bardzo drobną kosteczkę.Szpinak dokładnie wypłukać i osuszyć. Na rozgrzanej patelni z masłem wyłożyć szpinak, podusić chwilę,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną bazylię, doprawić solą i pieprzem do smaku, dusić jeszcze przez chwilkę. Szpinak wyłożyć w kieszonki dodać w środek mozzarellę,paprykę i nerkowce, Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i wyłożyć kieszonki.Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i ulubiona surówką.

Polecam Danie na różnego rodzaju imprezy rodzinne,niedzielny obiad lub romantyczną kolację We-Dwoje.Potrawa bardzo oryginalna i wyborna.Zaskocz swoich bliskich

SmaczneGO

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Farfalle z suszonymi pomidorami i pastą szpinakową


Kiedy czas nie pozwala na dłuższe obcowanie z kuchenną scenerią, a głód mocno daje...

Puszyste ciasto z malinami i maślanką


Trzeba wykorzystać w stopniu maksymalnym dary natury, które można świeżo zerwać z...

Spaghetti z pesto z pistacji i rukoli


Pesto kojarzy się z głównie z pesto na bazie bazylii, czyli tym pochodzącym z Genui....

Ustawienia prywatności Polityka prywatności