Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe Kieszonki Nadziewane szpinakiem orzechami nerkowca...

Przepisy konkursowe


Kieszonki Nadziewane szpinakiem orzechami nerkowca i serem mozzarella

Pierś kurczaka dokładnie umyć, ubić lekko tłuczkiem, doprawić odrobiną gyrosa solą i pieprzem. Nerkowce siekamy na drobno i prażymy na małym ogniu,paprykę kroimy na bardzo drobną kosteczkę.Szpinak dokładnie wypłukać i osuszyć. Na rozgrzanej patelni z masłem wyłożyć szpinak, podusić chwilę,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną bazylię, doprawić solą i pieprzem do smaku, dusić jeszcze przez chwilkę. Szpinak wyłożyć w kieszonki dodać w środek mozzarellę,paprykę i nerkowce, Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i wyłożyć kieszonki.Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i ulubiona surówką.

Polecam Danie na różnego rodzaju imprezy rodzinne,niedzielny obiad lub romantyczną kolację We-Dwoje.Potrawa bardzo oryginalna i wyborna.Zaskocz swoich bliskich

SmaczneGO

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Skrzydełka piekło-niebo


Skrzydełka...kolejne danie z serii szybkich smakujących wszystkim. Domowej roboty...

Kasza kus kus


Mimo mojej ogromnej miłości do mięsa, uważam że kuchnia wegetariańska jest bogata w...

Klopsy z ciecierzycą, pomidorami i kaszą pęczak


Przynajmniej razy w tygodniu każdy z nas potrzebuje zjeść coś konkretnego, naprawdę...