Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe Kokosowa tarta z jeżynami

Przepisy konkursowe


Kokosowa tarta z jeżynami

Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto, jeśli nie chce się połączyć dodać troszkę wody.
Ciasto zawinąć w folię spożywczą, odstawić na 30 minut do lodówki.

Nadzienie:
Wszystkie składniki utrzeć za pomocą miksera - do połączenia.

Ciasto wyjąć z lodówki. Rozwałkować, podsypując mąką, na okrągły placek.
Wysmarowaną olejem i posypaną bułką tartą blachę do tarty wyłożyć ciastem. Docisnąć brzegi, odciąć nadmiar ciasta.

Na cieście ułożyć owoce, zalać masą śmietanową.

Piec w 170 stopniach C 60-70 minut.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Pieczona karkówka marynowana w syropie z ananasa


Karkówka to mięso, które często kojarzy się wszystkim z grillowaniem na świeżym...

Sałatka śledziowo - jarzynowa


W naszych domach króluje tradycyjna sałatka jarzynowa, która często pojawia się na...

Tortellini nadziewane ricottą i suszonymi pomidorami z baby...


Jeszcze niedawno sama suszyłam pomidory w promieniach włoskiego słońca. Mam jeszcze...