Kokosowa tarta z jeżynami
Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto, jeśli nie chce się połączyć dodać troszkę wody.
Ciasto zawinąć w folię spożywczą, odstawić na 30 minut do lodówki.
Nadzienie:
Wszystkie składniki utrzeć za pomocą miksera - do połączenia.
Ciasto wyjąć z lodówki. Rozwałkować, podsypując mąką, na okrągły placek.
Wysmarowaną olejem i posypaną bułką tartą blachę do tarty wyłożyć ciastem. Docisnąć brzegi, odciąć nadmiar ciasta.
Na cieście ułożyć owoce, zalać masą śmietanową.
Piec w 170 stopniach C 60-70 minut.
Z podanych składników zagnieść ciasto, jeśli nie chce się połączyć dodać troszkę wody.
Ciasto zawinąć w folię spożywczą, odstawić na 30 minut do lodówki.
Nadzienie:
Wszystkie składniki utrzeć za pomocą miksera - do połączenia.
Ciasto wyjąć z lodówki. Rozwałkować, podsypując mąką, na okrągły placek.
Wysmarowaną olejem i posypaną bułką tartą blachę do tarty wyłożyć ciastem. Docisnąć brzegi, odciąć nadmiar ciasta.
Na cieście ułożyć owoce, zalać masą śmietanową.
Piec w 170 stopniach C 60-70 minut.