Krem kartoflano-ogórkowy
W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju.
Cebulę pokrój w kostkę - podsmaż na oleju, odrobinę posól.
Ogórki pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na na tarce o dużych oczkach.
Dodaj do cebuli - duś około 10 min - aż ogórki staną się szkliste.
Ziemniaki zetrzyj na tarce lub pokrój - ja starłam, żeby się szybciej ugotowały.
Dodaj do ogórków, zalej wodą - gotuj.
Dodaj kostkę rosołową, dopraw do smaku.
Podawaj posypaną koperkiem i groszkiem ptysiowym.
Cebulę pokrój w kostkę - podsmaż na oleju, odrobinę posól.
Ogórki pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na na tarce o dużych oczkach.
Dodaj do cebuli - duś około 10 min - aż ogórki staną się szkliste.
Ziemniaki zetrzyj na tarce lub pokrój - ja starłam, żeby się szybciej ugotowały.
Dodaj do ogórków, zalej wodą - gotuj.
Dodaj kostkę rosołową, dopraw do smaku.
Podawaj posypaną koperkiem i groszkiem ptysiowym.