Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe Krem kartoflano-ogórkowy

Przepisy konkursowe


Krem kartoflano-ogórkowy

W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju.
Cebulę pokrój w kostkę - podsmaż na oleju, odrobinę posól.



Ogórki pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na na tarce o dużych oczkach.
Dodaj do cebuli - duś około 10 min - aż ogórki staną się szkliste.

Ziemniaki zetrzyj na tarce lub pokrój - ja starłam, żeby się szybciej ugotowały.

Dodaj do ogórków, zalej wodą - gotuj.

Dodaj kostkę rosołową, dopraw do smaku.

Podawaj posypaną koperkiem i groszkiem ptysiowym.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Focaccia z orzechami włoskimi i szczypiorkiem


Zapach świeżo upieczonego pieczywa kojarzy mi się z błogim dzieciństwem. Ten aromat...

Pasta z tuńczyka i wiejskiego twarożku


Śniadaniowe pyszności często goszczą na moim porannym stole. Uwielbiam wszelkiego...

Tortellini nadziewane ricottą i suszonymi pomidorami z baby...


Jeszcze niedawno sama suszyłam pomidory w promieniach włoskiego słońca. Mam jeszcze...