Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe KRUCHE CIASTO Z BITĄ ŚMIETANĄ I BORÓWKĄ

Przepisy konkursowe


KRUCHE CIASTO Z BITĄ ŚMIETANĄ I BORÓWKĄ

Zagnieść ciasto. Na stolnicę wysypać mąkę i cukier puder,wymieszać. Dodać margarynę i posiekać nożem. Potem dodać żółtka i zagnieść ciasto, jeśli będzie zbyt sypkie dodać 2 łyżki kwaśnej śmietany. Z ciasta uformować kulę, owinąć w folię aluminiową i włożyć na ok pół godziny do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować i wylepić nim tortownicę o średnicy 26 cm. Tortownicę wcześniej natłuścić margaryną i posypać tartą bułką. Ciastem wylepić spód formy i boki na wysokość ok 3 cm. Na dnie nakłuć widelcem.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 20-25 minut w 220 C aż ciasto dobrze się zarumieni. Ciasto wystudzić, spód posmarować dżemem. Śmietanę ubić z dodatkiem cukru waniliowego i wyłożyć na posmarowane dżemem ciasto.Na wierzchu ułożyć borówki.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Jajko w cebuli z pastą z czerwonej fasolki


Śniadanie to zdecydowanie najważniejszy posiłek. Pomaga nabrać energii na resztę...

Zupa krem z pieczonej cukinii z pieczonym łososiem


Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw. Na półkach sklepowych, poza sezonem,...

Ustawienia prywatności Polityka prywatności