Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe ODWRÓCONE CIASTO Z OWOCAMI

Przepisy konkursowe


ODWRÓCONE CIASTO Z OWOCAMI

Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ciągle ucierając dodawać po jednym jajku a potem mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Małą tortownicę (20 cm) natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć wypestkowane czereśnie, można też użyć agrestu,wiśni lub śliwek. Na owoce wyłożyć ciasto i wyrównać. Wstawić do nagrzanego na 170 C piekarnika i piec ok 50 minut. Ciasto troszkę przestudzić lub od razu wyłożyć owocami do góry wtedy ciasto tak bardzo nie rozmięknie od soku z owoców. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Zapiekanka z buraków z kozim serem i malinami


Buraki uwielbiam w każdej formie. Przez wiele lat niestety musiałam prowadzić...

Carpaccio z buraków, z czerwoną porzeczką i serem...


Burak to moim zdaniem jedno z najbardziej niedocenianych warzyw. W polskiej kuchni od lat...

Aromatyczne makowniki


Święta to czas radości. Pełen wspaniałych rodzinnych chwil. Na świątecznym stole...