Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe ODWRÓCONE CIASTO Z OWOCAMI

Przepisy konkursowe


ODWRÓCONE CIASTO Z OWOCAMI

Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ciągle ucierając dodawać po jednym jajku a potem mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Małą tortownicę (20 cm) natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć wypestkowane czereśnie, można też użyć agrestu,wiśni lub śliwek. Na owoce wyłożyć ciasto i wyrównać. Wstawić do nagrzanego na 170 C piekarnika i piec ok 50 minut. Ciasto troszkę przestudzić lub od razu wyłożyć owocami do góry wtedy ciasto tak bardzo nie rozmięknie od soku z owoców. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Lasagne z karczocha z szafranowym beszamelem


Sylwester to dzień, w którym zaskakujemy wszystkich smakiem, aromatem i wyglądem...

Kaczka na puree z topinamburu


Topinambur powoli pojawia się zarówno na półkach sklepowych.. Warto wprowadzić go do...

Farfalle w pikantnym sosie z tuńczykiem i białym winem


To danie jak i większość moich sosów pomidorowych powstało podczas...

Ustawienia prywatności Polityka prywatności