Papryka Nadziewana Mięsem Mielonym mozarellą muśnięta Fetą
Paprykę umyć odkroić kapelusze,oczyścić ze środka gniazda z nasieniem. Cebulę obrać i pokroić w piórka, następnie wrzucić
na rozgrzaną oliwę i smażyć aż cebula się zeszkli . Przełożyć usmażona cebulę do miski, na patelnię wrzucić mięso i smażyć na średnim ogniu przez 15 minut ,doprawić papryką ostrą solą i pieprzem.Usmażone mięso wymieszać z cebulką,Przygotowanym farszem nadziewać paprykę (paprykę napełnić do połowy położyć plasterek mozarelli i znowu mięso). Do naczynia żaroodpornego wlewamy szklankę wody i układamy w nim nadziewaną paprykę, piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 45 minut,pod koniec na wierzch każdej papryki położyć ser feta pokrojony w drobną kosteczkę.Danie po wyjęciu z Piekarnika można przybrać bazylią.
Życzę Smacznego.
Danie Bardzo proste i wyborne.Polecam
na rozgrzaną oliwę i smażyć aż cebula się zeszkli . Przełożyć usmażona cebulę do miski, na patelnię wrzucić mięso i smażyć na średnim ogniu przez 15 minut ,doprawić papryką ostrą solą i pieprzem.Usmażone mięso wymieszać z cebulką,Przygotowanym farszem nadziewać paprykę (paprykę napełnić do połowy położyć plasterek mozarelli i znowu mięso). Do naczynia żaroodpornego wlewamy szklankę wody i układamy w nim nadziewaną paprykę, piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 45 minut,pod koniec na wierzch każdej papryki położyć ser feta pokrojony w drobną kosteczkę.Danie po wyjęciu z Piekarnika można przybrać bazylią.
Życzę Smacznego.
Danie Bardzo proste i wyborne.Polecam