Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe Papryka Nadziewana Mięsem Mielonym mozarellą...

Przepisy konkursowe


Papryka Nadziewana Mięsem Mielonym mozarellą muśnięta Fetą

Paprykę umyć odkroić kapelusze,oczyścić ze środka gniazda z nasieniem. Cebulę obrać i pokroić w piórka, następnie wrzucić
na rozgrzaną oliwę i smażyć aż cebula się zeszkli . Przełożyć usmażona cebulę do miski, na patelnię wrzucić mięso i smażyć na średnim ogniu przez 15 minut ,doprawić papryką ostrą solą i pieprzem.Usmażone mięso wymieszać z cebulką,Przygotowanym farszem nadziewać paprykę (paprykę napełnić do połowy położyć plasterek mozarelli i znowu mięso). Do naczynia żaroodpornego wlewamy szklankę wody i układamy w nim nadziewaną paprykę, piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 45 minut,pod koniec na wierzch każdej papryki położyć ser feta pokrojony w drobną kosteczkę.Danie po wyjęciu z Piekarnika można przybrać bazylią.
Życzę Smacznego.
Danie Bardzo proste i wyborne.Polecam

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Gnocchi z sosem serowym i szałwią


Przepis podstawowy na gnocchi z ziemniaków. Jeżeli obierzemy ziemniaki przed gotowaniem,...

Focaccia z cytryną


Jak co tydzień, w moim mieszkaniu musiał zagościć zapach świeżo pieczonego...

Sernik z mango na ciasteczkowym spodzie


Zbliża sie lato więc na pierwszy plan przesuwają się lekkie desery z owocami. Sernik...