Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe Pieczony filet kurczaka z imbirem i papryką

Przepisy konkursowe


Pieczony filet kurczaka z imbirem i papryką

Filet myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Imbir obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Paprykę kroimy w dowolnej wielkości kawałki. Mięso z obu stron oprószamy solą i przyprawą garam masala, kładziemy starty imbir i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 2 godziny. Po tym czasie wkładamy mięso w rękaw do pieczenia, wrzucamy paprykę. Pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 200 stopni C.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Kruchy indyk w potrawce z limonką


Jeśli chodzi o mięso z indyka to ujmuje mnie jego różnorodność. Filet z piersi...

Carpaccio z buraków, z czerwoną porzeczką i serem...


Burak to moim zdaniem jedno z najbardziej niedocenianych warzyw. W polskiej kuchni od lat...

Ustawienia prywatności Polityka prywatności