Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przepisy konkursowe / Pierś z kurczaka w glazurze z miodu podana na...

Przepisy konkursowe

Pierś z kurczaka w glazurze z miodu podana na rukoli.

Ulubione4
Trudność
Czas przygotowania 40 minut
Magdalena Siwek
Magdalena Siwek
Gotowanie to moja pasja,gotowanie to mój świat :) Jestem mamą 2 letniego Oliwierka i szczęśliwą żoną. Jestem Fanką slynnego szefa kuchni Jamiego Olivera gdyż jego kuchnia jest prosta,zdrowa i bardzo apetyczna.
Przejdź do fanpage’a

Składniki

1 pierś z kurczaka
2 pomarańcze
2 papryczki chilli
3 łyżki miodu
świeża rukola
oliwa
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w paski grubości 3 cm.Do miseczki wlać 3 łyżki miodu i wrzucić posiekaną drobno papryczkę chilli.Do tak przyrządzonej marynaty wrzucić mięso i wstawić na godzinę do lodówki.Po godzinie wyjąć mięso i smażyć na patelni grillowej posmarowanej oliwą do czasu aż na mięsie pojawią się złociste paski.Pomarańcze obrać i po filetować na cząstki.Połowę pomarańczy przełożyć do miski i zmiksować blenderem- sos przecieramy przez sitko,wlewamy dwie łyżki oleju.Świeżą rukolę układamy na półmisku na nią polewamy sos pomarańczowy następnie rozkładamy mięso. Na zdjęciu prezentuję swój sposób podania potrawy. Zachęcam do wypróbowania przepisu i życzę niezapomnianych doznań smakowych. Smacznego!

Zobacz również

Sałatka z indykiem

Sałatka z indykiem

Pierś z indyka pokroić w nieduże kawałki, przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką, dodać...

ziemniaki  w waflu

ziemniaki w waflu

Obrać i ugotować ziemniaki. w międzyczasie kroimy cebulę i boczek w drobną kostkę a następnie...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena