Pierś z kurczaka w glazurze z miodu podana na rukoli.
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w paski grubości 3 cm.Do miseczki wlać 3 łyżki miodu i wrzucić posiekaną drobno papryczkę chilli.Do tak przyrządzonej marynaty wrzucić mięso i wstawić na godzinę do lodówki.Po godzinie wyjąć mięso i smażyć na patelni grillowej posmarowanej oliwą do czasu aż na mięsie pojawią się złociste paski.Pomarańcze obrać i po filetować na cząstki.Połowę pomarańczy przełożyć do miski i zmiksować blenderem- sos przecieramy przez sitko,wlewamy dwie łyżki oleju.Świeżą rukolę układamy na półmisku na nią polewamy sos pomarańczowy następnie rozkładamy mięso. Na zdjęciu prezentuję swój sposób podania potrawy. Zachęcam do wypróbowania przepisu i życzę niezapomnianych doznań smakowych. Smacznego!