Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe Pierś z kurczaka w glazurze z miodu podana na...

Przepisy konkursowe


Pierś z kurczaka w glazurze z miodu podana na rukoli.

Pierś z kurczaka umyć i pokroić w paski grubości 3 cm.Do miseczki wlać 3 łyżki miodu i wrzucić posiekaną drobno papryczkę chilli.Do tak przyrządzonej marynaty wrzucić mięso i wstawić na godzinę do lodówki.Po godzinie wyjąć mięso i smażyć na patelni grillowej posmarowanej oliwą do czasu aż na mięsie pojawią się złociste paski.Pomarańcze obrać i po filetować na cząstki.Połowę pomarańczy przełożyć do miski i zmiksować blenderem- sos przecieramy przez sitko,wlewamy dwie łyżki oleju.Świeżą rukolę układamy na półmisku na nią polewamy sos pomarańczowy następnie rozkładamy mięso. Na zdjęciu prezentuję swój sposób podania potrawy. Zachęcam do wypróbowania przepisu i życzę niezapomnianych doznań smakowych. Smacznego!

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Klopsiki wołowe z kaszą jęczmienną z warzywami i sokiem...


Po niedzielnym spacerze, kiedy złapał porządny mróz, wróciłam do domu porządnie...

Młoda kapusta zasmażana na serwatce


Zawsze maj jest dla mnie miesiącem wyjątkowym jeśli chodzi o gotowanie. Jest to czas...

Mrożony krem cappuccino z Baileys'em na korzennych...


Mrożony krem trochę przypomina lody. Podstawą tego deseru są żółtka i śmietana...