Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przepisy konkursowe / Quiche z cukinią

Przepisy konkursowe

Quiche z cukinią

Ulubione24
Trudność
Czas przygotowania 60 minut
Iwona Lewandowska

Składniki

CIASTO:
1 i 1/2 szklanki mąki,
1/2 kostki masła,
1/3 szklanki zimnej wody,
szczypta soli
FARSZ:
3jaja,
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki śmietany
200g żółtego sera
200g szynki wędzonej
1 cukinia
1 mała papryka czerwona
1 ząbek czosnku
biała część pora
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
zioła prowansalskie
Mąkę przesiej i posiekaj z masłem. Następnie wlej wodę i dodaj szczyptę soli. Zagnieć ciasto i uformuj z niego kulę. Włóż na pół godziny do lodówki. Po upływie czasu rozwałkuj i przełóż do formy.

Szynkę,paprykę i żółty ser pokrój w kostkę. Cukinię pokrój w cieńkie półplasterki, czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Pora pokrój w talarki.
Paprykę, czosnek i cukinię, podsmaż chwilę na patelni.
Warzywa i żółty ser wyłóż na ciasto.
Jaja rozbełtaj z mlekiem i śmietana, dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodaj zioła prowansalskie.
Masą śmietanowo-jajeczną równomiernie polej wierzch Quicha.
Zapiekaj około 40min temp.180st. C
Wierzch powinien być lekko zarumieniony.
Smacznego!

Zobacz również

Suflet czekoladowy z sosem malinowym i bitą śmietaną

Suflet czekoladowy z sosem malinowym i bitą...

1. Maliny rozdrabniamy za pomocą blendera. Następnie dodajemy sok wyciśnięty z połowy limonki...

CAPRESE TROCHĘ INACZEJ

CAPRESE TROCHĘ INACZEJ

Na krótkie patyczki do koreczków nadziewamy po jednej małej kulce mozzarelli owinętej listkiem...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena