Roladki z grillowanej cukinii z białymi serami
Cukinie:
-umyć
-osuszyć
-obciąć końce
-skroić na plastry grubości ok. 0.5 cm
-doprawić solą pieprzem i skropić oliwą
-piec na grillu ewentualnie patelni po 3 min. z każdej strony aby zmiękła
-odstawić do wystygnięcia
Sery wymieszać z jogurtem, posiekanym szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Nakładamy po ok. łyżce farszu na brzegu cukinii i zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczką.
Roladki idealnie nadają się na zimną przystawkę możemy je podać z puree z czerwonej papryki pomidorów i cebuli idealnie złagodzi intensywny smak czosnku.
Smacznego!
-umyć
-osuszyć
-obciąć końce
-skroić na plastry grubości ok. 0.5 cm
-doprawić solą pieprzem i skropić oliwą
-piec na grillu ewentualnie patelni po 3 min. z każdej strony aby zmiękła
-odstawić do wystygnięcia
Sery wymieszać z jogurtem, posiekanym szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Nakładamy po ok. łyżce farszu na brzegu cukinii i zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczką.
Roladki idealnie nadają się na zimną przystawkę możemy je podać z puree z czerwonej papryki pomidorów i cebuli idealnie złagodzi intensywny smak czosnku.
Smacznego!