Rzymskie łódeczki z pastą jajeczną
Pasta jajeczna: Jajka na twardo gotujemy, z łupek ładnie wyjmujemy. Studzimy, widelcem ugniatamy, z majonezem mieszamy i solą, pieprzem doprawiamy.
Łódeczki: z sałaty rzymskiej mini, liście odrywamy, na każdy z nich, plasterek capresi z papryką (serek śmietankowy) nakładamy. Kolejna warstwa to pasta jajeczna, w smaku „bajeczna”, następnie szczypiorek na długości układamy, a ogórkiem konserwowym go przyciskamy. Z liścia łódeczkę formułujemy, szczypiorkiem wiążemy i całość jemy.
Łódeczki: z sałaty rzymskiej mini, liście odrywamy, na każdy z nich, plasterek capresi z papryką (serek śmietankowy) nakładamy. Kolejna warstwa to pasta jajeczna, w smaku „bajeczna”, następnie szczypiorek na długości układamy, a ogórkiem konserwowym go przyciskamy. Z liścia łódeczkę formułujemy, szczypiorkiem wiążemy i całość jemy.