Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe Rzymskie łódeczki z pastą jajeczną

Przepisy konkursowe


Rzymskie łódeczki z pastą jajeczną

Pasta jajeczna: Jajka na twardo gotujemy, z łupek ładnie wyjmujemy. Studzimy, widelcem ugniatamy, z majonezem mieszamy i solą, pieprzem doprawiamy.
Łódeczki: z sałaty rzymskiej mini, liście odrywamy, na każdy z nich, plasterek capresi z papryką (serek śmietankowy) nakładamy. Kolejna warstwa to pasta jajeczna, w smaku „bajeczna”, następnie szczypiorek na długości układamy, a ogórkiem konserwowym go przyciskamy. Z liścia łódeczkę formułujemy, szczypiorkiem wiążemy i całość jemy.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Makaron razowy z tofu i pieczonym bakłażanem


Do tej pory rzadko sięgałam po Tofu. Namówiona przez znajomego do użycia go w...

Zapiekane jabłka w sosie karmelowym


Jesień to czas potraw na bazie jabłek, gruszek, śliwek i orzechów. Dlatego...

Tagliatelle z cukinii marynowane w oliwie limonkowej z...


Najbardziej popularną formą cukinii jest leczo. Jesteśmy przyzywyczajeni do gotowania...