Sałatka z indykiem
Pierś z indyka pokroić w nieduże kawałki, przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką, dodać posiekane drobno 2 ząbki czosnku, następnie obsmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju.
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, ogórek zielony w półplasterki, oliwki kroimy na plasterki.
Mix sałat wykładamy na talerz, dodajemy pokrojone pomidorki, ogórek, oliwki, posypujemy ziarnami słonecznika i grzankami ziołowymi.
Przygotowujemy sos jogurtowy:
kubeczek jogurtu naturalnego doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy pół łyżeczki cukru, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy i 1 łyżkę octu winnego oraz zioła prowansalskie. Mieszamy, aby składniki się dobrze połączyły.
Sałatkę delikatnie polewamy sosem jogurtowym.
Smacznego!
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, ogórek zielony w półplasterki, oliwki kroimy na plasterki.
Mix sałat wykładamy na talerz, dodajemy pokrojone pomidorki, ogórek, oliwki, posypujemy ziarnami słonecznika i grzankami ziołowymi.
Przygotowujemy sos jogurtowy:
kubeczek jogurtu naturalnego doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy pół łyżeczki cukru, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy i 1 łyżkę octu winnego oraz zioła prowansalskie. Mieszamy, aby składniki się dobrze połączyły.
Sałatkę delikatnie polewamy sosem jogurtowym.
Smacznego!