Schab z żurawiną i cannelloni
Marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek, mieszamy z czosnkiem, rodzynkami, 1 łyżką żurawiny, papryka, gorczycą i wina. Doprawiamy pieprzem, całość mieszamy.
Schab lekko rozbijamy, nacieramy marynatą i odstawiamy na 1 godz. do lodówki.
Po godzinie smażymy schab na patelni, dodajemy sos chili, smażymy z każdej str. ok. 1 min, przekładamy na talerz, posypujemy żurawiną. Równocześnie gotujemy makaron na al. dente, delikatnie wyjmujemy, wkładamy do środka suszone pomidory. Smacznego.
Schab lekko rozbijamy, nacieramy marynatą i odstawiamy na 1 godz. do lodówki.
Po godzinie smażymy schab na patelni, dodajemy sos chili, smażymy z każdej str. ok. 1 min, przekładamy na talerz, posypujemy żurawiną. Równocześnie gotujemy makaron na al. dente, delikatnie wyjmujemy, wkładamy do środka suszone pomidory. Smacznego.