Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przepisy konkursowe - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przepisy konkursowe Smażona sola zapiekana z pomidorami i mozzarellą

Przepisy konkursowe


Smażona sola zapiekana z pomidorami i mozzarellą

Sole osuszamy w ręczniku papierowym, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy z dwóch stron na oliwie.
Pomidory myjemy z góry nacinamy w krzyż i wycinamy rdzeń.
Wrzucamy na chwile do wrzątku.
Obieramy ze skórki. Sole układamy na blaszce, pomidora i mozzarelle kroimy w ok. 0.5 cm plastry i układamy je na przemian na soli.
Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy aż do zrumienienia się mozzarelli. Zapieczoną sole skrapiamy pesto z bazylii.
Sole możemy podać na makaronie tagliatelle doprawionym sosem bazyliowym który łatwo przygotujemy z pesto i śmietany oraz z warzywami z wody.
Smacznego!

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również