Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przepisy konkursowe / Tagliatelle ze szpinakiem filetem i mozzraellą

Przepisy konkursowe

Tagliatelle ze szpinakiem filetem i mozzraellą

Ulubione4
Trudność
Czas przygotowania 50 minut
Katarzyna Raj
Katarzyna Raj
Miłośniczka Świata Kulinarnego.Uwielbiam eksperymentować w Kuchni,poznawać nowe smaki.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

300 g świeżego szpinaku
400 g fileta z kurczaka
ser mozzarella
makaron Tagliatelle
ząbek czosnku
4 łyżki masła
2 łyżki śmietany
sól i pieprz do smaku
W rondelku roztapiamy masełko,wrzucamy szpinak i dusimy pod przykryciem,czosnek obieramy z łupiny i wyciskamy przez praskę dodając do rondelka,doprawiamy przyprawami,pod koniec dodajemy śmietanę dokładnie mieszając.Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.Filet z kurczaka smażymy na oliwie ,doprawiamy solą i pieprzem.Ugotowany Makaron rozkładamy na talerzu na makaron kładziemy szpinak,filet z kurczaka i ser mozzarella.Podawać od razu po przyrządzeniu. SmaczneGO

Zobacz również

Malinowe muffiny

Malinowe muffiny

Wykonanie. W jednej misce mieszamy wszystkie składniki suche (mąka, cukier, cukier waniliowy,...

krewetki na brzoskwini w parmezanie

krewetki na brzoskwini w parmezanie

Krewetki oczyszczamy, myjemy. Gotujemy wodę z sokiem z cytryny i przyprawami. Do wrzątku...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena