Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Przystawki Austriackie krokieciki

Przystawki


Austriackie krokieciki

Pomysł na taki przepis pojawił się po przeglądnięciu książki o kuchni austriackiej, w której zakochałem się od pierwszego spróbowania. Kuchnia południa jest bardzo zróżnicowana. Austria to głównie produkty pochodzenia zwierzęcego, dlatego farsz ze zmielonej dziczyzny z grzybami okazał się wspaniałym pomysłem.


Przygotowanie:

Krok 1: Robimy słone ciasto na naleśniki i smażymy ok 10 szt.

Krok 2: Gdy naleśniki mamy już gotowe zabieramy się za farsz. Na patelnie dajemy łyżkę masła i podsmażamy na nim prawdziwki.

Krok 3: Po ok 15 minutach smażenia dodajemy do borowików pasztety z dziczyzny i wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 4: Farsz układany na naleśnika po środku, zawijamy, a następnie kroimy w kwadraty ok 5/6cm.

Krok 5: Panierujemy kwadraciki w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor.
 

 

Dobrym pomysłem będzie również zapieczenie kwadracików bez panierowania w jajku, ale lepsze będą tradycyjne.

 

Komentarze


3.00/5 1 1
3

jedyne co mnie nie przekonuje to pasztet z dziczyzny - nie jestem fanka

Zobacz również


Grillowana dorada z salsą ogórkowo-miętową


Zaczynamy sezon grillowy. Na ruszt pójdą kurczaki, karkówki itp... Jednak biesiadowanie...

Naleśniki owsiane z musem owocowym


Najlepsze naleśniki robiła moja mama. Chcąc przywołać smak dzieciństwa...