Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przystawki / Bataty z pastą brokułową i serem brie

Przystawki

Bataty z pastą brokułową i serem brie

Ulubione0
Trudność
Czas przygotowania 20 min

Pamiętam twarde czasy PRL'U, kiedy to o batatach tylko się w szkole uczyłem, gdy w sklepie na półce tylko ocet i papier toaletowy trudno mówić o dostawie świeżych batatów. Dzisiaj to żaden problem, więc zapraszam na świetne smakołyki z wykorzystaniem tych słodkich ziemniaków.

Sebastian Wanat
Sebastian Wanat
Moje wykształcenie nie jest związane ze światem kulinarnym, nawet powiedziałbym bardzo od niego odbiega. Uważam, że to nie ma najmniejszego znaczenia w życiu pasjonata kulinarnego. Od najmłodszych lat wykazuję ogromną chęć rozwijania swoich zmysłów smakowych poprzez poznawanie co raz to ciekawszych i nieznanych mi dotąd przypraw, ziół, warzyw czy mięs.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- 2 duże bataty
- kilka różyczek brokułu
- 1 ząbek czosnku
- kilka pomidorków cherry
- oliwa z oliwek
- ser Brie
- sól i pieprz

Przygotowanie:

Krok 1: Bataty obieramy, kroimy w plastry ok. 0,5 cm i smażymy na patelnii z obu stron.

Krok 2: Brokuł gotujemy na parze do miękkości, następnie rozgniatamy jego różyżki oraz dodajemy odrobinę oliwy, posiekany ząbek czosnku, sól i pieprz. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Krok 3: Plastry batatów odsączamy z tłuszczu ręcznikiem papierowym, kładziemy na nie plastry sera brie, na ser nakładamy pastę brokułową oraz pomidorka koktajlowego i gotowe.


 

Proponuję wypróbować jako szybką przekąskę na wiosenny wieczór.

Zobacz również

Złociste kapuśniaki drożdżowe z kminkiem

Złociste kapuśniaki drożdżowe z kminkiem

Przygotowanie: Krok 1 (ciasto): Mąkę i masło siekamy na stolnicy, następnie dodajemy kolejno...

Meksykańskie guacamole z arbuzem

Meksykańskie guacamole z arbuzem

Przygotowanie: Krok 1: Cebulę i papryczkę chili pokroić w bardzo drobną kostkę i odstawić...
Komentarze (1)
1
Gość
likers
2014-05-05 09:45:10

nie pryewpadam ya batatami ale moyna yastapic je smakowitzm rostem

Twój komentarz
Ocena