Krem chrzanowy z kaparami, czerwoną cebulą i twarogiem
Możecie ten krem wykorzystać zarówno do kanapek podczas śniadania, jak i szybkich przekąsek, gdy niespodziewanie odwiedzą Was goście. Nie trzeba zbyt wielu składników a także przygotowanie nie zabiera wiele czasu. Zapraszam na krem z lekkim, chrzanowym akcentem.
Przygotowanie:
Krok 1: Do miski wrzucamy majonez, oliwę i twaróg, następnie rozgniatamy w misce dość drobno (można również zblendować, lecz moim zdaniem bardziej smakuje, gdy twaróg jest lekko ziarnisty).
Krok 2: Cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do twarogu, następnie dodajemy chrzan, kapary i cukier a także doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 3: Całość bardzo delikatnie mieszamy, tak aby z kaparów nie zrobić miazgi.
Najlepiej smakuje z razową macą.
widze ze świąteczny klimat wciąż na tapecie