Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przystawki Lasagne z karczocha z szafranowym beszamelem

Przystawki


Lasagne z karczocha z szafranowym beszamelem

Sylwester to dzień, w którym zaskakujemy wszystkich smakiem, aromatem i wyglądem przygotowanych przekąsek. Jest to również wieczór pełen luksusu, nie tylko na parkiecie, ale i na talerzu. Przygotowałem dzisiaj pyszną przekąskę z karczocha, zapraszam.


Przygotowanie:

Krok 1: Do garnka wlewamy wodę, solimy, dodajemy odrobinę oleju i gotujemy płaty makaronu.

Krok 2: Na desce kroimy serca karczocha na małe części, dodajemy pokrojoną w malutką kostkę cebulę oraz posiekany ząbek czosnku.
 

Krok 3: W ugotowany płat makaronu dajemy farsz i przykrywamy. Na patelni robimy sos beszamelowy z dodatkiem szafranu.

Krok 4: Polane beszamelem złożone lasagne dajemy do nagrzanego piekarnika na 200 st na ok 20 min.




 

Musimy uważać z dodawaniem czosnku do "farszu", wystarczy dodać naprawdę jeden ząbek, a gdy mamy duży to połowę.

Komentarze


5.00/5 1 1
5

FAJNE

Zobacz również


Tortellini nadziewane ricottą i suszonymi pomidorami z baby...


Jeszcze niedawno sama suszyłam pomidory w promieniach włoskiego słońca. Mam jeszcze...

Tortelloni z wędzoną pancettą i Portobello na kremie z...


Pamiętam moje pierwsze lekcje z robienia włoskiego makaronu. Co dwie minuty pytałam czy...

Pikantna zupa z suszonych pomidorów z kurczakiem i...


Tym razem postanowiłem pomieszać trochę smaki orientalne ze śródziemnomorskim...