Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przystawki Podpłomyki z kminkiem

Przystawki


Podpłomyki z kminkiem

Podpłomyki wywodzą się z podkarpackiej kuchni. Istnieją różne przepisy, ale ten najprostszy często zastępuje w mojej kuchni chleb. Na imprezach służy do nabierania dipów i sosów, a mój faworyt to podpłomyki z salsą pomidorową z dodatkiem mięty. Lekko ostygnięty podpłomyk sztywnieje, ale zamoczony w sosie, nabiera smakowych „rumieńców".


Przygotowanie:

Krok 1: Przystawka prosta i dość szybka do przygotowania. Wszystkie składniki zagniatamy. Kiedy wyrobimy już jednolite i elastyczne ciasto, wałkujemy je na ok. 3 mm grubości.

Krok 2: Następnie smażymy je z obu stron na patelni bez tłuszczu, do momentu aż pojawią się na nim czarne kropki.


Podpłomyki możecie również przygotować w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Kiedy zobaczycie rumiany kolor, to znak że jest gotowy.

Komentarze


1.33/5 3 3
4

a z czym je się takie podpłomyki? bo sam to tak średni chyba


Tak, sam to taki średni jest. Ja dodaje na wierzch dżem lub konfiturę i jest bardzo dobre- polecam ;)


Ja natomiast te podpłomyki polewam miodem i jak dla mnie smak jest świetny. Dość dobrze smakują także z owocami.

Zobacz również


Łopatka wołowa w korzennym sosie na bazie wina


Bardzo często przyrządzałam to danie we Włoszech, podczas zbiorów oliwek. Po...

Befsztyk tatarski


Tatar (befsztyk tatarski) jest daniem, które pojawia się na stołach podczas wielu...

Jajko w cebuli z pastą z czerwonej fasolki


Śniadanie to zdecydowanie najważniejszy posiłek. Pomaga nabrać energii na resztę...