Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024/25 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przystawki Śledź w skórce z młodego ziemniaka

Przystawki


Śledź w skórce z młodego ziemniaka

Nie ma nic przyjemniejszego niż wieczorny odpoczynek w ogrodzie. Grill, przyjaciele i błogie lenistwo to idealne zakończenie ciężkiego dnia, pełnego obowiązków. Nie byłabym sobą, gdybym przy takiej okazji nie przygotowała smacznej przystawki. Tym razem będzie to połączenie chrupiącej skórki z ziemniaków i aromatycznych śledzi.


Przygotowanie:

Krok 1: Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy wraz ze skórką.

Krok 2: Gdy są prawie miękkie obieramy ze skórki, nożem obkrajając ją tak by został jak najdłuższy płat skórki, sam środek ziemniaka nie będzie nam potrzebny.

Krok 3: Skórki solimy i kładziemy każdą na płatki masła, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na opcji grill, na ok. 30 min.

Krok 4: Natkę i pieprz bardzo drobno siekamy, obtaczamy w mieszance kawałki śledzia.

Krok 5: Do upieczonych skórek od ziemniaka, wkładamy kawałki śledzia w natce pietruszki.



Najlepiej wybrać śledzie ze skórką, która bardzo łatwo odchodzi. 

Komentarze


1.67/5 3 3

na lato - jak znalazl


5

meeega inspiracja


wyglada kuszaco

Zobacz również


Śledź z jabłkiem i tymiankiem


Śledź to przystawka, jaka sprawdzi się w każdej sytuacji. Można go podać w bardziej...

Śledź z kandyzowanym imbirem i suszoną żurawiną


Podczas przygotowywania jakichkolwiek potraw ze śledzia musimy zwracać uwagę na dobór...

Sałatka śledziowo - jarzynowa


W naszych domach króluje tradycyjna sałatka jarzynowa, która często pojawia się na...