Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024/25 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przystawki Śledź z jabłkiem i tymiankiem

Przystawki


Śledź z jabłkiem i tymiankiem

Śledź to przystawka, jaka sprawdzi się w każdej sytuacji. Można go podać w bardziej eleganckiej wersji, delikatnie złocąc samą skórkę barwnikiem spożywczym. Uwielbiam miny zaskoczonych gości na widok kolorowego śledzia. Skórkę i tak nie jemy, dlatego bez obaw, nie narażam Was na niestrawność.


Przygotowanie:

Krok 1: Szalotkę drobno pokrojoną solimy i szklimy na maśle.

Krok 2: Dodajemy małe cząstki jabłek ze skórką, z wydrążonymi pestkami.

Krok 3: Smażymy jabłka na średnim ogniu, do momentu aż będą w pół miękkie.

Krok 4: Międzyczasie dodajemy pieprz i drobno posiekany tymianek (garść).

Krok 5: Do śledzia dodajemy gotowe jabłka i kleks kwaśnej śmietany.



Jeśli macie ochotę na urozmaicenie, to spokojnie zamiast jabłek możecie użyć gruszek.
 

Komentarze


3.33/5 3 3
4

śledzik lubi pływać ;)


5

jami, jami - ŚWIETNE POŁĄCZNIE - zdecydowanie moj smak.


1

ten barwnik to chyba przesada

Zobacz również


Śledź z kandyzowanym imbirem i suszoną żurawiną


Podczas przygotowywania jakichkolwiek potraw ze śledzia musimy zwracać uwagę na dobór...

Tatar ze śledzia


Dziś przygotowałam tatar ze śledzia. Podawany z ogórkiem kiszonym, czerwoną...

Sałatka śledziowo - jarzynowa


W naszych domach króluje tradycyjna sałatka jarzynowa, która często pojawia się na...