Ryby i owoce morza - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Ryby i owoce morza - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Ryby i owoce morza Pasta z wędzonej makreli ze świeżym ogórkiem

Ryby i owoce morza


Pasta z wędzonej makreli ze świeżym ogórkiem

Nie wyobrażam sobie śniadania bez dobrej pasty. Myślę że warto zadbać o to, aby śniadanie było barwne w smaku a przy okazji dostarczało sporo wartości odżywczych, bo przecież śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. U mnie dzisiaj bardzo zdrowa ryba wędzona z odrobiną warzywnych dodatków, oczywiście w towarzystwie aromatycznego, świeżo zmielonego czarnego pieprzu.


Przygotowanie:

Krok 1: Ogórka obieramy i kroimy w drobne paski, następnie zasypujemy je 1 łyżeczką soli, dokładnie mieszamy i wkładamy na 5 minut do lodówki.

Krok 2: Makrelę rozdrabniamy widelcem wyciągając z niej starannie wszystkie ości, następnie przekładamy do miski.

Krok 3: Cebulę oraz dymkę siekamy i wrzucamy do ryby.

Krok 4: Ogórki odciskamy w ścierce i również wrzucamy do makreli, następnie wyciskamy sok z cytryny, dodajemy majonez, musztardę oraz sól i pieprz, całość dokładnie mieszamy i gotowe.


 

Najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Spaghetti z natką, miodem, sosem sojowym i wędzoną...


Przychodzę z pracy, mam zero sił na cokolwiek, jedyną potrzebę jaką odczuwam, to...

Brodetto czyli gęsta zupa rybna


Zastanawiałam się długo jak nazwać po polsku Brodetto. Jest to coś w rodzaju zupy...

Tarta z grzybami, buraczkami i makrelą


Święta to u mnie czas delikatnych sprzeczek o pozycję w kuchni u mojej Mamy. To...