Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Ryby i owoce morza / Pasta z wędzonej makreli ze świeżym ogórkiem

Ryby i owoce morza

Pasta z wędzonej makreli ze świeżym ogórkiem

Ulubione1
Trudność
Czas przygotowania 10 min

Nie wyobrażam sobie śniadania bez dobrej pasty. Myślę że warto zadbać o to, aby śniadanie było barwne w smaku a przy okazji dostarczało sporo wartości odżywczych, bo przecież śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. U mnie dzisiaj bardzo zdrowa ryba wędzona z odrobiną warzywnych dodatków, oczywiście w towarzystwie aromatycznego, świeżo zmielonego czarnego pieprzu.

Sebastian Wanat
Sebastian Wanat
Moje wykształcenie nie jest związane ze światem kulinarnym, nawet powiedziałbym bardzo od niego odbiega. Uważam, że to nie ma najmniejszego znaczenia w życiu pasjonata kulinarnego. Od najmłodszych lat wykazuję ogromną chęć rozwijania swoich zmysłów smakowych poprzez poznawanie co raz to ciekawszych i nieznanych mi dotąd przypraw, ziół, warzyw czy mięs.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- 1 wędzona makrela
- 1 świeży ogórek
- ½ cebuli
- pęczek dymki
- sok z ½ cytryny
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie:

Krok 1: Ogórka obieramy i kroimy w drobne paski, następnie zasypujemy je 1 łyżeczką soli, dokładnie mieszamy i wkładamy na 5 minut do lodówki.

Krok 2: Makrelę rozdrabniamy widelcem wyciągając z niej starannie wszystkie ości, następnie przekładamy do miski.

Krok 3: Cebulę oraz dymkę siekamy i wrzucamy do ryby.

Krok 4: Ogórki odciskamy w ścierce i również wrzucamy do makreli, następnie wyciskamy sok z cytryny, dodajemy majonez, musztardę oraz sól i pieprz, całość dokładnie mieszamy i gotowe.


 

Najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem.

Zobacz również

Grillowana dorada z salsą ogórkowo-miętową

Grillowana dorada z salsą ogórkowo-miętową

Przygotowanie: Krok 1: Wypatroszone dorady pozbawić łusek oraz płetw (można zostawić...

Pstrąg pieczony w soli z pomarańczą i rozmarynem

Pstrąg pieczony w soli z pomarańczą i...

Przygotowanie: Krok 1: Pstrągi wypatroszyć, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Krok 2:...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena