Ryby i owoce morza - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Ryby i owoce morza - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Ryby i owoce morza Śledze pod czerwoną pierzynką

Ryby i owoce morza


Śledze pod czerwoną pierzynką

W grudniu na naszych stołach goszczą ryby, a w szczególności śledzie, które możemy przygotowywać na wiele sposobów. Połączenie ryby z warzywami to duet idealny i tak powstał przepis na śledzie pod czerwoną pierzynką. Śledzie wyszły genialne w smaku, rozpływające się w ustach. Dodatkowe walory smakowe dodają przesmażone warzywa. U mnie w tym roku śledzie pod czerwoną pierzynką pojawią się na wigilijnym stole, mam nadzieję że u Was również.


Przygotowanie:

Krok 1: Śledzie kroimy w dzwonki.

Krok 2: Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Krok 3: Na patelnię wylewamy olej, przesmażamy marchewkę, podlewamy wodą i dusimy do miękkości.

Krok 4: Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier, paprykę i dusimy jeszcze chwilę.

Krok 5: Cebulę obieramy, kroimy w pół plasterki i szklimy na oliwie.

Krok 6: Do miseczki wkładamy marchewkę, cebulę, śledzie dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą.

Krok 7: Odstawiamy w chłodne miejsce na noc.




Śledze najlepiej przygotować dzień wcześniej, bardziej przejdą smakami. 

Komentarze


1.00/5 2 2
1

doskonałe na święta


1

po swietach juz, ale sledzik zawsze lubi pływac ;) zrobie dzisiaj cos bardzo podobnego

Zobacz również


Tatar ze śledzia


Dziś przygotowałam tatar ze śledzia. Podawany z ogórkiem kiszonym, czerwoną...

Śledzie Matias z pomarańczą i imbirem


Śledzie zawsze były bardzo częstym daniem w moim rodzinnym domu. Z dzieciństwa...

Śledź z kandyzowanym imbirem i suszoną żurawiną


Podczas przygotowywania jakichkolwiek potraw ze śledzia musimy zwracać uwagę na dobór...