Grzanka z czosnkiem w łupce, oliwkami i cebulką
Kanapki na ciepło możemy przygotować na tysiące sposobów, trafiając w każde gusta. Znudzona sandwiczami z szynką i serem, postanowiłam sprawić dzisiaj moim współlokatorom ciepłą wersję kanapki z czosnkiem, który dzięki usmażeniu staje się maślany w konsystencji i delikatniejszy w smaku.
Przygotowanie:
Krok 1: Na patelni rozgrzewamy oliwę.
Krok 2: Na średnim ogniu smażymy czosnek w łupce, oliwki i rozgniecione nasiona kolendry.
Krok 3: Na końcu smażenia dodajemy cebulkę i smażymy aż się zarumieni.
Krok 4: Zdejmujemy wszystko z patelni i wrzucamy na nią wybrane pieczywo.
Krok 5: Podajemy pieczywo z wcześniej usmażonymi dodatkami.
Czosnek można również upiec w łupce w piekarniku do miękkości.
podobne sniadania robie w weekendy
oooooo, sniadanie idealne. Dodałabym odrobinę sera pleśniowego
bomba - wybichowa mieszanka smaków :D haha