Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Wegetariańskie / Kasza perłowa z pastą curry i miętą

Wegetariańskie

Kasza perłowa z pastą curry i miętą

Ulubione1
Trudność

Okrzyknęłam się obrończynią kasz, ponieważ uwielbiam je, a jednak niechętnie są w kuchni. O tym, że są zdrowe nie muszę wspominać, dlatego podam Wam przepis na orzeźwiającą kaszę perłową, którą mam nadzieję przekonam Was do częstszego sięgania po nią.

Jagna Niedzielska
Jagna Niedzielska
Tworzę architekturę kulinarną, bawiąc się zaskakującymi połączeniami smaków. Jako zdeklarowana hedonistka z zapałem poszukuję przyjemności kulinarnych, które sprawiają że z wrażenia uginają mi się nogi, a na skórze pojawia się gęsia skórka. Świat smaków jest tak ciekawy, że bliższe mojemu sercu są przepisy kulinarne niż prawne, którymi dotychczas się zajmowałam. Na co dzień komponuję menu do restauracji, na imprezy okolicznościowe, prowadzę blog dealcooking.com, współtworzę bajki kulinarne, piszę artykuły kulinarne, prowadzę warsztaty w pełni oddając się swojej pasji.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- woreczek kaszy jaglanej
- łyżeczka czerwonej pasty curry
- 100 ml jogurtu naturalnego
- garstka listków mięty
- szczypta soli

Przygotowanie: 

Krok 1: Kaszę gotujemy w osolonej i wrzącej wodzie ok. 15 min. 

Krok 2: Po ugotowaniu wrzucamy na patelnię, dodajemy pastę i dokładnie mieszamy. Ściągamy z ognia i dodajemy jogurt i posiekaną miętę.



Polecam Wam również wersję z kaszą pęczak, z której można zrobić także risotto. Jak sami widzicie, kasza daje nam wiele możliwości.

Zobacz również

Bakłażan grillowany w ziołach z mozarellą i pomidorami

Bakłażan grillowany w ziołach z mozarellą i...

Przygotowanie: Krok 1: Bakłażana kroimy w plastry o grubości 1 cm i wrzucamy do osolonej,...

Tatar z bakłażana z sosem z selera naciowego

Tatar z bakłażana z sosem z selera naciowego

Przygotowanie:   Krok 1: Bakłażana myjemy i bardzo gęsto nakłuwamy wykałaczką, żeby był...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena