Zupy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Zupy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Zupy Barszcz czerwony z raviolli z serkiem grana padano

Zupy


Barszcz czerwony z raviolli z serkiem grana padano

Dzisiejszy przepis to inspiracja regionu. Aromatyczny czosnek dodaje tej potrawie wszystkiego co najlepsze, smażona cebula na smalcu daje niesamowity zapach. Chodzi mi oczywiście o barszcz czerwony, który od lat jest niezastąpioną zupą na naszych polskich stołach. Podaję go dzisiaj z raviolli z serkiem grana padano.


Przygotowanie:

Krok 1: Do garnka wlewamy wodę i gotujemy wraz z włoszczyzną bulion, następnie dodajemy do niego pokrojone w niewielkie plasterki buraki ćwikłowe. Pod koniec gotowania łączymy wszystko z bulionem z wędzonki.

Krok 2: Do przygotowanego barszczu dodajemy ziele angielkie, pieprz czarny i gotujemy dalej. Potem dodajemy kilka ząbków czosnku.

Krok 3:  Na patelni roztapiamy smalec i smażymy na nim pokrojone na połowę cebule.

Krok 4: Dodajemy je do całości barszczu.

Krok 5:  Gdy nasz barszcz będzie miał jeszcze za mało koloru dodajemy koncentratu buraczanego.

Krok 6: Gotowy barszcz doprawiamy solą i dużą iloscią majeranku.

Krok 7: Najlepszy do spozycia jest na drugi dzień.


 

Nasz region słynie z wielu mało cenionych warzyw, jednym z nich na pewno jest burak ćwikłowy, który dzisiaj zajmuje główną role w tym przepisie.

 

Komentarze


1.00/5 2 2
1

ok!


1

zdjęcie - tragedia!

Zobacz również


Zupa krem z pieczonej cukinii z pieczonym łososiem


Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw. Na półkach sklepowych, poza sezonem,...

Zupa krem z pieczonej cukinii z pieczonym łososiem


Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw. Na półkach sklepowych, poza sezonem,...

Letnia sałatka z dressingiem z aronii


Nie znam owoców, które by nie sprawdziły się jako baza do...

Ustawienia prywatności Polityka prywatności