Zupy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Zupy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Zupy Bulion z blanszowanymi liśćmi brukselki

Zupy


Bulion z blanszowanymi liśćmi brukselki

Bulion można podawać na wiele różnych sposobów. Najczęściej jest bazą do innych zup, można też zajadać go z dodatkiem makaronu. Jednak czasem warto zaskoczyć swoich gości i własne kubki smakowe. Teraz gdy brukselki są łatwo dostępne, trzeba z nimi zaszaleć. W całości nie są chętnie zjadane, ale delikatne liście podawane osobno wzbudziły moją sympatię.


Przygotowanie:

Krok 1: W 4 litrach wody gotujemy mięso, po zagotowaniu mogą się pojawić szumowiny, które zbieramy łyżką.

Krok 2: Dodajemy włoszczyznę, pieprz i sól.

Krok 3: Wszystko gotujemy na małym ogniu przez około 90 min.

Krok 4: Brukselkę obieramy na pojedyńcze liście, wyrzucamy do bulionu.

Krok 5: Szklankę gotowego bulionu mieszamy z miodem, zagotowujemy i wrzucamy liście brukselki. Gotujemy około 5 min.


Im dłużej skąpiecie brukselki w bulionie, tym bardziej będą miękkie. Polecam jednak, żeby pozostały w pół chrupiące. 

Komentarze


2.00/5 1 1
2

Rozgrzewający - w sam raz na jesień!

Zobacz również


Zupa krem z suszonych pomidorów z talarkami z ziemniaków


Nie znam nikogo, kto nie lubi pomidorowej. Wersji jest mnóstwo, ale najgorsze są te na...

Chrupiące placuszki warzywne z parmezanem i dipem z...


Czasem wystarczy zajrzeć do lodówki i znaleźć kilka składników, które w...

Makaron z bakłażana na kindziuku, z serem feta


Taką przystawkę zawsze podaję, kiedy wiem że moi goście będą musieli chwilkę...

Ustawienia prywatności Polityka prywatności