Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Zupy / Zupa czosnkowa z serem

Zupy

Zupa czosnkowa z serem

Ulubione3
Trudność
Czas przygotowania 40 min

Zupa krem czosnkowa to propozycja na chłodne dni, kiedy niska temperatura wyjątkowo nam doskwiera. Po takiej zupie, nawet i przeziębienie przepędzimy. Pieczony czosnek jest dużo łagodniejszy, więc nie będziemy musieli się martwić o mocno czosnkowy oddech.

Jagna Niedzielska
Jagna Niedzielska
Tworzę architekturę kulinarną, bawiąc się zaskakującymi połączeniami smaków. Jako zdeklarowana hedonistka z zapałem poszukuję przyjemności kulinarnych, które sprawiają że z wrażenia uginają mi się nogi, a na skórze pojawia się gęsia skórka. Świat smaków jest tak ciekawy, że bliższe mojemu sercu są przepisy kulinarne niż prawne, którymi dotychczas się zajmowałam. Na co dzień komponuję menu do restauracji, na imprezy okolicznościowe, prowadzę blog dealcooking.com, współtworzę bajki kulinarne, piszę artykuły kulinarne, prowadzę warsztaty w pełni oddając się swojej pasji.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- 3 główki czosnku

- oliwa z oliwek

- 3 ziemniaki

- 2l bulionu

- sól

- pieprz

- 3 łyżki grana padano

Przygotowanie:
 

Krok 1: Ząbki czosnku w skórce smarujemy dokładnie oliwą z oliwek i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 20 min lub do momentu aż czosnek stanie się miękki.
 

Krok 2: Po upieczeniu czosnku, wyjmujemy go ze skórki i wrzucamy do garnka, w którym rozgrzana jest oliwa z oliwek.
 

Krok 3: Po chwili dodajemy bulion i pokrojone w kostkę ziemniaki bez skórki.
 

Krok 4: Gotujemy wszystko do momentu, aż ziemniaki staną się miękkie.
 

Krok 5: Blendujemy wszystko i dodajemy pieprz oraz ser, dokładnie mieszamy.





Jeśli chcecie jeszcze bardziej złagodzić jej smak, możecie dodać śmietankę 30%. 

Zobacz również

Brodetto czyli gęsta zupa rybna

Brodetto czyli gęsta zupa rybna

Przygotowanie:   Krok 1: Muszle moczyć w wodzie przez około godzinę. Krok 2: Ryby...

Zupa brokułowa, z fetą i karmelizowaną cebulą

Zupa brokułowa, z fetą i karmelizowaną cebulą

Przygotowanie: Krok 1: Posiekaną jedną cebulę i czosnek szklimy na oleju. Krok 2: Po chwili...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena