Max Kuchnie | Przepisy Kulinarne - Smaczne i Proste
Max Kuchnie | Przepisy Kulinarne - Smaczne i Proste
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Brownie potrójnie czekoladowe

Przepisy


Brownie potrójnie czekoladowe

Weekend to czas rozpusty kulinarnej, dlatego pozwoliłam sobie na trochę czekolady. Nawet więcej niż trochę, bo w blasze wylądowały aż 3 tabliczki. Niby płaski kawałek brownie, a jest w nim tyle konkretnego smaku, że spokojnie zaspokoi głód na słodycze na dłuuugi czas.


Przygotowanie:
 

Krok 1: Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej.
 

Krok 2: Cukier i jajka miksujemy na gładką masę.
 

Krok 3: Masę czekoladową i jajeczną mieszamy dokładnie ze sobą.
 

Krok 4: Do dobrze wymieszanej masy dodajemy mąkę i sól, miksujemy wszystko.
 

Krok 5: Wylewamy masę do formy, tak żeby ciasto miało wysokość maksymalnie 4cm, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez 20 min. Forma powinna być wyłożona papierem do pieczenia.




Jedną z gorzkich tabliczek czekolady możecie zastąpić jedną tabliczką mlecznej czekolady.

Komentarze


1.00/5 2 2
1

miały być na balsze robione a tu widze ze ciasto w sylikon wsadzony


1

szybkie i proste - bez znaczenia czy na blasze, czy w sylikone

Zobacz również


Brownie z krówkami


Przepis na brownie został przetestowany przeze mnie kilkadziesiąt razy i kolejne...