Brownie potrójnie czekoladowe
Weekend to czas rozpusty kulinarnej, dlatego pozwoliłam sobie na trochę czekolady. Nawet więcej niż trochę, bo w blasze wylądowały aż 3 tabliczki. Niby płaski kawałek brownie, a jest w nim tyle konkretnego smaku, że spokojnie zaspokoi głód na słodycze na dłuuugi czas.
Przygotowanie:
Krok 1: Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej.
Krok 2: Cukier i jajka miksujemy na gładką masę.
Krok 3: Masę czekoladową i jajeczną mieszamy dokładnie ze sobą.
Krok 4: Do dobrze wymieszanej masy dodajemy mąkę i sól, miksujemy wszystko.
Krok 5: Wylewamy masę do formy, tak żeby ciasto miało wysokość maksymalnie 4cm, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez 20 min. Forma powinna być wyłożona papierem do pieczenia.
Jedną z gorzkich tabliczek czekolady możecie zastąpić jedną tabliczką mlecznej czekolady.
miały być na balsze robione a tu widze ze ciasto w sylikon wsadzony
szybkie i proste - bez znaczenia czy na blasze, czy w sylikone