Grillowane kiełbaski ze śliwkami i cebulą
Organizowałam urodzinowe przyjęcie mojej przyjaciółki. Dla nikogo nie było tajemnicą, że solenizantka gustuje w swojskich smakach. Nie mogło więc zabraknąć grilla i aromatycznego mięsa. Śliwki, które z pełną parą weszły w letni sezon też świetnie odnalazły się w urodzinowym menu.
Przygotowanie:
Krok 1: Cebulę kroimy w piórka i szklimy na maśle z dodatkiem soli i szczyptą cukru.
Krok 2: Dodajemy śliwki bez pestek i smażymy chwilę, aż masło oplecie dokładnie śliwki.
Krok 3: Dodajemy wodę i cukier, mieszamy i trzymamy cały czas na średnim ogniu.
Krok 4: Smażymy do momentu, aż śliwki się rozpadną, a masa zgęstnieje.
Krok 5: Na końcu dodajemy pieprz.
Krok 6: Kiełbaski kroimy w mniejsze cząstki i grillujemy je.
Krok 7: Podajemy ze świeżo posiekaną kolendrą.
Pamiętajcie, że w zimowe dni też możecie zrobić sobie grilla, używając po prostu patelni grillowej.
W czwartek planuje wielkie grillowanie - napewno skorzystam z przepicu! Dzięki
do tego ekstra nada sie jakas letnia sałatka z nowalijek