Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Tarta z zasmażanymi warzywami i serem pleśniowym

Przepisy

Tarta z zasmażanymi warzywami i serem pleśniowym

Ulubione4
Trudność

Prezentowany przepis to idealna propozycja dla zgłodniałych leniuchów. Ciasto na tarte jest bowiem bardzo szybkie w przygotowaniu, do jego zagniecenia nie potrzebujemy nawet jajek. Farsz z warzyw, proponowany przeze mnie to banalny misz masz wegetariański, do wykonania dosłownie w kilka minut.

Jagna Niedzielska
Jagna Niedzielska
Tworzę architekturę kulinarną, bawiąc się zaskakującymi połączeniami smaków. Jako zdeklarowana hedonistka z zapałem poszukuję przyjemności kulinarnych, które sprawiają że z wrażenia uginają mi się nogi, a na skórze pojawia się gęsia skórka. Świat smaków jest tak ciekawy, że bliższe mojemu sercu są przepisy kulinarne niż prawne, którymi dotychczas się zajmowałam. Na co dzień komponuję menu do restauracji, na imprezy okolicznościowe, prowadzę blog dealcooking.com, współtworzę bajki kulinarne, piszę artykuły kulinarne, prowadzę warsztaty w pełni oddając się swojej pasji.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- proszek do pieczenia,
- 50g masła,
- 3 ząbki czosnku,
- 120g sera camembert,
- świeży rozmaryn,
- 100g mąki,
- 3 marchewki,
- 3 buraki,
- 3 pietruszki,
- 1l mleka,
- sól

Przygotowanie:
 

Krok 1: Mąkę mieszamy ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia i miękkim masłem, dodajemy mleko i zagniatamy, jeśli ciasto będzie rzadkie, dodaje więcej mąki.
 

Krok 2: Wałkujemy bardzo cienko i wkładamy do formy na tartę, wyścieloną papierem do pieczenia.
 

Krok 3: Robimy dziurki widelcem.
 

Krok 4: Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok. 20 min.
 

Krok 5: Buraka obieramy w rękawiczkach i kroimy w talarki, to samo postępując z pietruszką i marchewką (ale bez rękawiczek).
 

Krok 6: Siekamy czosnek i smażymy na maśle z warzywami.
 

Krok 7: Usmażone warzywa wrzucamy na podpieczoną tartę i dodajemy na wierzch ser pleśniowy, pokruszony za pomocą widelca.
 

Krok 8: Pieczemy jeszcze 10 min.

 

Każdy z Was może przygotować inny farsz, zgodny z waszymi upodobaniami, jak również z tym co w obecnej chwili znajduje się w Waszej lodówce. W tym przypadku można z powodzeniem eksperymentować ze składnikami oraz przyprawami, tworząc niezapomniane smaki.

Zobacz również

Kluski kładzione z orzechami włoskimi

Kluski kładzione z orzechami włoskimi

Przygotowanie:   Krok 1: Zagotowujemy wodę w garnku, a w tym czasie orzechy siekamy lub trzemy...

Filet z kaczki z drobnym makaronem z kozim serem i konfiturą ze śliwki

Filet z kaczki z drobnym makaronem z kozim serem i...

Przygotowanie:   Krok 1: Filety myjemy i nacinamy delikatnie skórkę na krzyż, solimy i...
Komentarze (3)
3
mariusz
mariusz
2013-06-04 15:40:45

nie wiem czym sie zachwycacie - jak to sie pokroi to wszystlko sie rozleci

sarawkuchni
sarawkuchni
2013-06-03 14:28:48

SUPER!

Gość
magdalena
2013-05-24 15:29:24

Jest kolejne video! Super! Czekamy na więcej!

Twój komentarz
Ocena