Max Kuchnie | Przepisy Kulinarne - Smaczne i Proste
Max Kuchnie | Przepisy Kulinarne - Smaczne i Proste
NOWY KATALOG 2024/25 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Tarta z zasmażanymi warzywami i serem pleśniowym

Tarta z zasmażanymi warzywami i serem pleśniowym

Prezentowany przepis to idealna propozycja dla zgłodniałych leniuchów. Ciasto na tarte jest bowiem bardzo szybkie w przygotowaniu, do jego zagniecenia nie potrzebujemy nawet jajek. Farsz z warzyw, proponowany przeze mnie to banalny misz masz wegetariański, do wykonania dosłownie w kilka minut.


Przygotowanie:
 

Krok 1: Mąkę mieszamy ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia i miękkim masłem, dodajemy mleko i zagniatamy, jeśli ciasto będzie rzadkie, dodaje więcej mąki.
 

Krok 2: Wałkujemy bardzo cienko i wkładamy do formy na tartę, wyścieloną papierem do pieczenia.
 

Krok 3: Robimy dziurki widelcem.
 

Krok 4: Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok. 20 min.
 

Krok 5: Buraka obieramy w rękawiczkach i kroimy w talarki, to samo postępując z pietruszką i marchewką (ale bez rękawiczek).
 

Krok 6: Siekamy czosnek i smażymy na maśle z warzywami.
 

Krok 7: Usmażone warzywa wrzucamy na podpieczoną tartę i dodajemy na wierzch ser pleśniowy, pokruszony za pomocą widelca.
 

Krok 8: Pieczemy jeszcze 10 min.

 

Każdy z Was może przygotować inny farsz, zgodny z waszymi upodobaniami, jak również z tym co w obecnej chwili znajduje się w Waszej lodówce. W tym przypadku można z powodzeniem eksperymentować ze składnikami oraz przyprawami, tworząc niezapomniane smaki.

Komentarze


3.67/5 3 3
5

Jest kolejne video! Super! Czekamy na więcej!


5

SUPER!


1

nie wiem czym sie zachwycacie - jak to sie pokroi to wszystlko sie rozleci

Zobacz również


Otwarte ravioli z selera, z kalafiorem, letnią truflą i...


Alewino.pl – to nie tylko sklep z winami, ale też wyjątkowa restauracja. Jej szef...

Kruchy indyk w potrawce z limonką


Jeśli chodzi o mięso z indyka to ujmuje mnie jego różnorodność. Filet z piersi...

Makaron z podgrzybkami, rozmarynem i orzechami włoskimi


Nadeszła jesień, a wraz z nią zapachy prawdziwego lasu. Nic więc dziwnego, że w mojej...