Tarta z zasmażanymi warzywami i serem pleśniowym
Prezentowany przepis to idealna propozycja dla zgłodniałych leniuchów. Ciasto na tarte jest bowiem bardzo szybkie w przygotowaniu, do jego zagniecenia nie potrzebujemy nawet jajek. Farsz z warzyw, proponowany przeze mnie to banalny misz masz wegetariański, do wykonania dosłownie w kilka minut.
Przygotowanie:
Krok 1: Mąkę mieszamy ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia i miękkim masłem, dodajemy mleko i zagniatamy, jeśli ciasto będzie rzadkie, dodaje więcej mąki.
Krok 2: Wałkujemy bardzo cienko i wkładamy do formy na tartę, wyścieloną papierem do pieczenia.
Krok 3: Robimy dziurki widelcem.
Krok 4: Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok. 20 min.
Krok 5: Buraka obieramy w rękawiczkach i kroimy w talarki, to samo postępując z pietruszką i marchewką (ale bez rękawiczek).
Krok 6: Siekamy czosnek i smażymy na maśle z warzywami.
Krok 7: Usmażone warzywa wrzucamy na podpieczoną tartę i dodajemy na wierzch ser pleśniowy, pokruszony za pomocą widelca.
Krok 8: Pieczemy jeszcze 10 min.
Każdy z Was może przygotować inny farsz, zgodny z waszymi upodobaniami, jak również z tym co w obecnej chwili znajduje się w Waszej lodówce. W tym przypadku można z powodzeniem eksperymentować ze składnikami oraz przyprawami, tworząc niezapomniane smaki.
Jest kolejne video! Super! Czekamy na więcej!
SUPER!
nie wiem czym sie zachwycacie - jak to sie pokroi to wszystlko sie rozleci