Kulki z oliwką, serem i pestkami z dyni
Niekiedy nie wiemy czym powinniśmy poczęstować naszych gości. Najlepiej jak na naszych stołach pojawi się wiele propozycji w małych porcjach. Dzięki temu będziemy mogli próbować wiele smaków i łapać wszystko wprost do rąk. Nie będą tu potrzebne widelce i noże, a jedyne apetyt.
Przygotowanie:
Krok 1: Oliwki odcedzamy i osuszamy, żeby lepiej trzymał się ser.
Krok 2: Do ręki nabieramy łyżeczkę sera i obtaczamy w nim oliwkę, tworząc kulkę. Co jakiś czas dłonie moczymy w ciepłej wodzie, żeby ser się do nich nie kleił.
Krok 3: Pestki z dyni siekamy drobno i obtaczamy w nich kulki z oliwką.
Tak samo jak oliwka, świetnie smakować będzie w tym przypadku winogrono.
na imprezy super
do winka - mniam
smakowicie - musze sie skusic