Dania główne - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Dania główne - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Dania główne Kładzione kluski z pastą z czerwonej fasoli i...

Dania główne


Kładzione kluski z pastą z czerwonej fasoli i boczkiem

Kiedy smacznie spałam, zadzwoniła do mnie przyjaciółka oświadczając mi, że będzie u mnie za 10 minut, kupi kilka rzeczy i chciałaby żebym jej coś z tego wyczarowała. Przebierając w kilku składnikach, podjęłam się wyzwania i w ciągu 15 minut zrobiłam coś, co musiałam przygotować drugi raz, a potem trzeci i tak dalej.


Przygotowanie:
 

Krok 1: Gotujemy osoloną wodę.
 

Krok 2: Mąkę, jajka, sól i pieprz ukręcamy łyżką w kubku. Jak woda się gotuje, dodajemy do niej, łyżka za łyżką ukręconą masę.
 

Krok 3: Po wypłynięciu klusek, chwilę jeszcze je gotujemy i odcedzamy.
 

Krok 4: Boczek kroimy w mniejsze kawałki, smażymy na maśle z dodatkiem miodu, do momentu aż boczek się zarumieni.
 

Krok 5: Boczek wyciągamy z patelni i na tej samej podsmażamy fasolkę z posiekanym czosnkiem. Trzymamy aż fasolka będzie ciepła.
 

Krok 6: Do fasolki dodajemy, twarożek, sól, pieprz, sok z cytryny i blendujemy na gładką masę.
 

Krok 7: Na patelni mieszamy kluski, z pastą z fasolki i z boczkiem. Posypujemy natką pietruszki.



Do klusek kładzionych bardzo często dodaje coś świeżego w postaci ziół, czy właśnie natki pietruszki, dodając potrawie apetycznego koloru. 

Komentarze


2.33/5 3 3
5

Wygląda smakowicie!


2

czy ja wiem


Moim zdaniem może i nie ma to ładnego wyglądu, ale patrząc na składniki wydaje mi się, że powinno byś super w smaku. Nadszedł czas spróbować kolejnych połączeń smaków i eksperymentów kulinarnych :)

Zobacz również


Schabowy z szałwią i plackami ryżowymi


Pamiętacie jak wspominałam Wam o imprezach kulinarnych z pospolitymi smakami? To...

Kotleciki jagnięce z szafranowymi ziemniakami i musem z...


Szef kuchni powinien być kreatorem. Kreując danie, staram się więc nie nawiązywać...

Bagietka hand made, z zasmażaną botwinką


Poranne wstawanie w celu upieczenia świeżego pieczywa staje się powoli moim...