Max Kuchnie | Przepisy Kulinarne - Smaczne i Proste
Max Kuchnie | Przepisy Kulinarne - Smaczne i Proste
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Fasolka z pomidorami i gorzką czekoladą na...

Przepisy


Fasolka z pomidorami i gorzką czekoladą na brązowym ryżu

Przepis ten zaskoczył mnie samą. Chęć dokonania eksperymentu kulinarnego była silniejsza ode mnie. Mając na uwadze, że zestawienie czarnej fasolki z czekoladą może spotkać się z różnymi reakcjami, pokusiłam się o małą weryfikację. Zorganizowałam kolację, zapraszając znajomych. Spotkanie zakończyło się absolutnym sukcesem. Było pysznie.


Przygotowanie:

Krok 1: Fasolkę zalewamy zimną wodą, w proporcjach 1:4, zostawiamy na 12h do wymoczenia.

Krok 2: Wymoczoną fasolkę gotujemy około 30 min.

Krok 3: Gotujemy w osolonej wodzie ryż.

Krok 4: Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę pokrojoną w pióra.

Krok 5: Jak cebula będzie miękka dodajemy pomidory krojone, fasolkę i drobno pokrojony czosnek, wszystko smażymy około 10 minut na średnim ogniu.

Krok 6: Dodajemy do fasolki czekoladę i pieprz cayenne, podajemy z ryżem.



Jeśli nie dostaniecie czarnej fasolki, spokojnie możecie ją zamienić na czerwoną. 

Komentarze


1.00/5 2 2
1

hmmm, rzeczywiscie zaskakujue... hehe, jak dla mnie polaczenie nie do przebrniecia


1

Co to moje oczy pacza! Nie zjadlbym tego za zadne skarby Arrr.

Zobacz również


Zapiekany bakłażan z aromatycznym ryżem


Ujrzałam dziś w sklepie bakłażana i nawet 3 sekundy się nie zastanawiałam na tym co...

Risotto z szafranem i szynką parmeńską


Szafran to prawdziwy skarb wśród przypraw, nadaje potrawom śliczny żółty kolor, a...

Risotto z zielonym pieprzem, pomidorkami i serem kozim


Czasami pewne zapachy i smaki przęśladują mnie na tyle mocno, że jestem zmuszona do...

Ustawienia prywatności Polityka prywatności